1.500 de lei, lunar, pentru părinţii care se întorc mai repede la serviciu din concediul de creşterea copilului!

Părinţii aflaţi în concediu pentru creşterea copilului primesc un stimulent de inserţie majorat la 1.500 de lei, lunar, dacă se întorc la serviciu ÎNAINTE de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni – respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilităţi, ca urmare a modificării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 111/2010.

Suma de 1.500 de lei se acordă până când copilul împlineşte 2 ani – respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilităţi.

Totodată, legea prevede acordarea unui stimulent de inserţie de 650 de lei/lună pentru părinţii care:

-se întorc la lucru DUPĂ împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, până când copilul împlineşte 3 ani – respectiv DUPĂ împlinirea vârstei de 1 an în cazul copilului cu dizabilităţi, până când  copilul împlineşte 4 ani

-au finalizat concediul pentru creşterea copilului şi se întorc la serviciu după împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilităţi – până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilităţi.

Potrivit legii, stimulentul de inserţie nu se cumulează cu indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului.

Cererea prin care se solicită acordarea stimulentului de inserţie, precum şi actele necesare întocmirii dosarului pot fi consultate pe site-ul Primăriei Municipiului Deva (www.primariadeva.ro) – Secţiunea Direcţia de Asistenţă Socială – Probleme/Tipizate/Lămuriri sau accesând linkul: http://www.primariadeva.ro/probleme-tipizate-lamuriri-directia-de-asistenta-sociala/acte-necesare-acordarea-stimulentului-de-insertie.

Dosarul pentru acordarea stimulentului de inserţie se transmite electronic, pentru VERIFICARE, pe adresa de e-mail: [email protected].

Informaţii suplimentare se pot obţine la numere de telefon 0799.992.311, 0755.878.814 (Serviciul Evidenţă şi Plată Beneficii de Asistenţă Socială), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 şi vineri – între orele 8:00-14:00.

 

Direcţia de Asistenţă Socială

Source