Consilierii locali vor avea pe masă la ședința de la finalul acestei luni un proiect propus de primarul Marius Grecu, alături de toți cei 17 consilieri locali, privind înființarea Pieței Tradiționale Șelimbăr.

”Piața Tradițională din Șelimbăr va fi o piață agroalimentară care va funcționa ca un serviciu de interes public local. Planul pieței este sectorizat pe spații de vânzare distincte și pe specific de produse comercializate cu indicarea amplasării punctelor de vânzare. Piețele de acest tip sunt adunări de agricultori care pun la vânzare produsele pe tarabe sau standuri. Acestea se desfășoară în aer liber, cu un program regulat, care poate varia de la una la mai mule zile pe săptămână. Realizarea pieței contribuie la promovarea produselor producătorilor locali, reînvierii tradițiilor specifice și asigură accesibilizarea agenților economic”, se arată în raportul de specialitate atașat proiectului de hotărâre.

”Realizarea unei piețe tradiționale a fost o dorință mai veche a mea, mă bucur că am ajuns acum, în acest punct. Se putea face și mai repede, însă dinainte am propus să facem lucrurile așezat. Inițial am identificat locația adecvată,  am reabilitat locul și am creat locuri de parcare. Așa cum am mai spus, nu poți avea o piață pentru un Șelimbăr de 10 mii de oameni, fără a avea o parcare dimensionată corespunzător”, a declarat primarul Șelimbărului, Marius Grecu.