Localitatea Șelimbăr iese din carantină, a anunțat astăzi prefectul Mircea Crețu. „Efortul comun, al tuturor sibienilor, depus pe parcursul celor 4 săptămâni de carantină, nu a fost în zadar și a dus la o scădere a numărului de cazuri și la o transmitere comunitară mai redusă. Drept urmare, începând de luni, 14 Decembrie ora 05:00 măsura de carantină se încheie în toate localitățile din județ”, a scris prefectul într-un comunicat de presă.

Prefectul Mircea Crețu le-a mulțumit cetățenilor care au respectat normele impuse în urma carantinării. ”Mulțumesc tuturor cetățenilor care au respectat măsurile și au dat dovadă de responsabilitate, spirit civic și solidaritate! Sărbătorile se apropie și este necesar să fim în continuare precauți și să ne protejăm respectând măsurile impuse pe perioada stării de alertă”, a mai spus prefectul județului.

Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, le-a mulțumit la rândul său locuitorilor din localitatea Șelimbăr, dar și din Bungard, Mohu și Veștem pentru felul în care au înțeles să respecte regulile în ultima lună. ”Deși carantina a fost doar în localitatea Șelimbăr, toți locuitorii comunei au înțeles situația și au acționat ca o adevărată comunitate. Le mulțumesc tuturor pentru asta și sperăm ca aceste zile și în cele ce vor urma să continuăm să fim precauți, astfel încât să fim feriți de astfel de probleme în viitor”, a spus Marius Grecu.

Astăzi, 13 decembrie, rata de incidență cumulată era în localitatea Șelimbăr de 3,94, cu 47 de cazuri confirmate. În Mohu este un singur caz la 748 de locuitori. Incidență cumulată – 1,34. În Veștem sunt 10 cazuri la 1.764 de locuitori. Incidență cumulată – 5,67.  În Bungard nu e niciun caz de infectare cu noul coronavirus. Rata de incidență cumulată a județului Sibiu este de 3,65/1000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Source