Procesul de digitalizare al serviciilor din administrația locală din Șelimbăr a ajuns subiect de știri la televiziunile naționale. Buletinul de știri al postului Kanal D a prezentat ă știre legată de performanța de aici: s-au achitat mai multe taxe și impozite online decât la ghișeu. ”Digitalizarea n această comună este o practică obișnuită, deși în multe orașe mari este o practică greu de întâlnit. Oamenii au ajuns să plătească totul online și chiar au stabilit un record al plăților. La Șelimbăr s-au achitat mai multe taxe și impozite pe internet mai mult decât la ghișeu”, anunță Kanal D.

Online încă din 2016

Proiectul digitalizării primăriei Șelimbăr a fost inițiat de către primarul Marius Grecu încă din anul 2016, în prezent toți locuitorii din Șelimbăr, Mohu, Bungard și Veștem putându-și crea un cont de utilizator pe site-ul www.primariaselimbar.ro unde, ulterior, toate operațiunile pot fi efectuate online. Fie că vorbim despre eliberarea unui certificat fiscal sau despre efectuarea altor declarații, locuitorii din comuna Selimbar pot face totul online, iar surpriza plăcută este dată de faptul că anumite operațiuni sunt rezolvate aproape instant.

Site-ul instituției s-a actualizat și și-a îmbunătățit constant în funcție de modificările legislative și sugestiile primite atât din partea specialiștilor IT, cât și a utilizatorilor acestei platforme.”Este un proces absolut normal să oferim posibilitatea locuitorilor să își soluționeze online solicitările și să nu mai fie nevoiți să se deplaseze fizic la sediul institutie. Este în mod cert încă un aspect cu care ne mândrim, ținând cont de faptul că nu multe primarii din țară au reușit să implementeze acest sistem. Chiar dacă se vorbește despre proiecte de lege privind digitalizarea, noi am acționat proactiv, ne-am mobilizat și am implementat o soluție digitală pentru eficientizarea serviciilor oferite cetățenilor noștri” a declarat Marius Grecu, primarul comunei Șelimbăr.

Șelimbărenii pot face și raportări on line https://primariaselimbar.ro/raporteaza-o-problema/ . Sunt rugați ca oricând să le comunice aleșilor lor dacă au văzut gropi în rețeaua de asfalt stradală, gunoaie aruncate în locuri nepermise, cerșetori, probleme la rețelele de utilități publice sau dacă au avut vreodată dispute cu funcționarii publici.