Autoritățile locale din comuna Polovragi oferă o masă caldă școlarilor și preșcolarilor din localitate, și nu oricum, ci în cele mai bune condiții. Programul ”Masa caldă în școli” a fost implementat pentru prima dată în Gorj în urmă cu șapte ani chiar în această localitate, iar acum 300 de copii servesc masa de prânz de luni până vineri în sala de mese de la căminul cultural.

În timp ce majoritatea elevilor din județul Gorj merg la școală cu pachețel de acasă, cumpără ceva de la chioșcul de lângă școală ori nu mănâncă nimic cât timp stau la ore, în comuna Polovragi situația este alta. Încă de acum șapte ani autoritățile locale au accesat programul național prin care oferă o masă caldă tuturor copiilor de la unitățile de învățământ din comună.

”Am reluat și noi programul ”Masa caldă în școli”, puțin întârziat din cauza procedurii de achiziție. Am fost prima comună din Gorj care a implementat acest program pilot, care se mai întrerupe până vin banii, dar în rest este în regulă. În pandemie, copiii au servit masa în clase, dar în rest servesc masa în Căminul Cultural, unde avem amenajată o sală de festivități sau sală de mese să zic așa. Beneficiază de acest program 300 de școlari și preșcolari. În fiecare zi au în meniu câte o ciorbiță caldă, la felul doi o bucată de carne și garnitură și un desert”, a precizat primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

sursa: pandurul.ro

Source