👨‍🔧 𝐎𝐛𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐀𝐬𝐭𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐜 𝐝𝐢𝐧 𝐎𝐝𝐨𝐛𝐞𝐬̦𝐭𝐢 nu mai este doar un proiect pe hârtie. Săptămâna trecută au fost făcute săpăturile pentru fundație și a fost turnat blocul beton de egalizare, iar lucrările continuă.
𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐃𝐚𝐧𝐢𝐞𝐥 𝐍𝐢𝐜𝐨𝐥𝐚𝐬̦ spune că prin realizarea acestui proiect, orașul Odobești se va plasa pe harta turistică a orașelor din România în care se petrece cu adervărat ceva, unde ai posibilitatea să transformi o plimbare într-un mod plăcut de petrecere a timpului liber. Totodată, în Odobești se lucrează și la construirea unui Planeteriu care va fi amplasat pe locul fostei Grădini de Vară și care va utiliza tehnologie disponibilă, 8K 3D. Acesta va fi unic in România și al 4 -lea în Europa.
Proiectul este finanţat cu fonduri europene și are o valoare de circa 3 milioane de euro. 𝐎𝐛𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐬𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐧𝐨𝐫𝐝𝐮𝐥 𝐨𝐫𝐚𝐬̧𝐮𝐥𝐮𝐢, 𝐩𝐞 𝐮𝐧 𝐭𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐝𝐞 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐚 𝟑𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐦𝐩 şi face parte dintr-un proiect integrat care prevede construcţia mai multor obiective ca asfaltarea străzilor Ștefan cel Mare, Manea Baiatu, Frații Pamfil și Dumitru Velniță din Cartierul Satu Nou, modernizarea Parcului Gării și construirea unei noi aripi a Liceului Teoretic.
Clădirea va fi dotată cu aparatură de înaltă performanţă pentru desfăşurarea unor activităţi recreative şi educaţionale la standarde ridicate, în acest sens fiind încheiate acorduri cu universităţi din ţară şi din străinătate și înființarea unei tabere de astronomie, pe dealurile Odobeștiului.

Source