Sosirea primăverii constituie un motiv de bucurie și încântare, datorită faptului că toată natura reînvie, dar în acelaşi timp şi un motiv de îngrijorare din cauza numărului mare de incendii care se manifestă în această perioadă.
Pentru prevenirea acestor evenimente neplăcute, cu consecinţe devastatoare prin pierderile de vieţi omeneşti şi pagubele pe care le produc, în scopul creşterii gradului de protecţie a locuinţelor, gospodăriilor, societăților comerciale și intituțiilor publice, vă recomandăm să dați dovadă de conştiinciozitate şi responsabilitate în respectarea următoarelor măsuri de prevenire a incendiilor:
– Arderea vegetației uscate şi a resturilor vegetale să se facă atunci când nu este vânt și colectarea acestora în grămezi pentru a putea fi controlată arderea.
– Curățarea de vegetaţie a suprafeței din jurul fiecărei grămezi pe o distanță de 5 metri.
– Evitarea propagării arderii la rețelele electrice de comunicații, conducte de gaze, construcții, față de produse petroliere ori alte bunuri combustibile prin păstrarea unei distanțe corespunzătoare.
– Arderea să se facă numai pe timp de zi.
– Supravegherea arderii, iar la locul acesteia să existe mijloace de primă intervenţie (butoi cu apă, stingătoare).
– Stingerea focarelor la părăsirea locului arderii.
– Interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.
– Pe terenurile agricole arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, permis emis prin grija primarului de către S.V.S.U.
– Anunțarea Primăriei Municipiului Focşani – S.V.S.U. atunci când urmează a se executa arderea vegetației şi a resturilor vegetale.
– Vegetația uscată şi resturile vegetale din imprejurimile blocurilor, din fața – spatele blocurilor, vor fi strânse în grămezi şi colectate de către Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focşani.
În cazul producerii unui eveniment nefericit, sunați de URGENȚĂ la numărul unic 112!
Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani