Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, i-a primit în oraș pe responsabilii pentru respectarea regulilor de comerț din 17 structuri de poliție locală din întreaga țară. Scopul este armonizarea regulilor naționale și aplicarea unitară a acestora de către agenții de pe teren. La finalul procesului început aici, va rezulta un ghid de bune practici, care să rezolve ambiguitățile din lege.

„Timișoara este gazda unui proces esențial pentru clădirea încrederii în instituții și în lege. Atunci când regulile par arbitrare și te duci în alt oraș și descoperi că sunt alte reguli, chiar dacă legea e aceeași, această încredere se erodează. Munca pe care o fac colegii mei nu este doar să scrie procese verbale, ci să asigure supraviețuirea democrației în România. La Timișoara, regulile nu sunt facultative și respectul pentru ele trebuie să primeze”, le-a spus primarul Dominic Fritz polițiștilor locali din țară, în această dimineață.

În cadrul săptămânii acestea, responsabilii polițiilor locale pentru activități comerciale au avut o serie de workshop-uri și discuții formale pentru a găsi soluții de rezolvare a ambiguităților din lege.

„Dezvoltăm un ghid de bune practici pe baza căruia să putem opera la fel indiferent de localitate. Întâlnim situații în care comercianți cu puncte de lucru în mai multe orașe nu înțeleg de ce diferă regulile sau aplicarea lor. Acesta va fi un instrument puternic care poate elimina ambiguitățile rămase. Vrem reguli clare și unitare, să aducem astfel soluții de la nivel local pentru a rezolva probleme de la nivel național”, a transmis directorul Poliției Locale Timișoara, Attila Hajdu.

Discuțiile au abordat în principal OG 99/2000. Legislația respectivă reglementează autorizarea activităților comerciale, precum și condițiile pentru sancționarea și suspendarea lor. Unul din punctele principale abordate a fost și confiscarea veniturilor ilicite pe perioada suspendării, unde legislația actuală nu oferă instrumentele necesare polițiilor locale pentru a le calcula și a îndeplini complet aceste măsuri prevăzute de lege.

La aceste evenimente au participat șefii inspecțiilor comerciale din Aiud, Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Cugir, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galați, Mioveni, Oradea, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Tulcea.

Serviciul Comunicare

The post Reguli egale pentru toți: 17 poliții locali din țară fac la Timișoara un ghid de bune practici pentru aplicarea uniformă a legii first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source