Primul proiect integrat de modernizare a unui cartier de locuințe din Timișoara

Primăria Municipiului Timișoara a lansat licitația pentru servicii de proiectare (faza DALI) în vederea realizării și implementării obiectivului de investiție „Modernizare spațiu public – zona cuprinsă între bulevardul Cetății, strada Gheorghe Lazăr, Calea Circumvalațiunii, Calea Torontalului – zone verzi, infrastructură rutieră, utilități publice”.

Zona este delimitată de Calea Torontalului, Bulevardul Cetății, strada Gheorghe Lazăr și Calea Circumvalațiunii și este un cvartal complex de locuințe colective și funcțiuni complementare. Spațiul de intervenție, ce cuprinde străzile și spațiile publice din zona de studiu, nu a beneficiat de un concept unitar de amenajare, intervențiile în zonă efectuându-se sporadic și izolat în funcție de necesitățile momentului.

”Este primul proiect de acest tip în Timișoara, în care gândim integrat modernizarea unui întreg cartier de locuințe, plecând de la nevoile celor care locuiesc aici, pentru spațiu verde de calitate, zone de recreere și odihnă în aer liber și modalități sigure de deplasare. Vrem să facem trecerea de la un cartier în care autoturismul este prioritar, la un cartier pentru oameni”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Investiția va asigura regenerarea urbană a zonei prin reabilitarea, modernizarea şi reorganizarea spațiilor publice urbane (zone pietonale, zone destinate traficului auto şi parcărilor) prin reconsiderarea modalităților de utilizare a acestora, decongestionând circulația – intervenţii menite să crească calitatea vieții cetățenilor Timișoarei.

Prin intervenția propusă dorim revitalizarea spațiilor publice și introducerea de funcțiuni complementare: zone verzi amenajate, mici locuri de joacă, mici zone de sport ( ex. coș baschet și spațiu amenajat),  spații destinate petrecerii timpului în aer liber dotate cu mobilier urban.

Pentru implementarea proiectului se vor solicita fonduri europene prin noul Program Operațional Regional.

Anunțul este publicat pe SEAP și cei interesați sunt așteptați să depună oferte până în 9 februarie 2022. Valoarea estimată a contractului de proiectare este 504.201 lei.

Serviciul Comunicare

The post Primul proiect integrat de modernizare a unui cartier de locuințe din Timișoara first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source