31.08.2023

Primarul Dominic Fritz a semnat contractul pentru realizarea unui portal unic pentru relaționarea cetățenilor și firmelor cu administrația locală. Odată implementat, timișorenii își vor putea crea un cont prin care să acceseze serviciile pe care le oferă Primăria Timișoara. Portalul va fi intuitiv și facil pentru a accesa servicii online.

„Urmează să schimbăm modul în care interacționează timișorenii cu administrația locală în mediul online. Este primul proiect de digitalizare pe care îl face Primăria Timișoara cu fonduri europene și este pasul spre normalitatea din acest secol. Vreau ca timișorenii să poată accesa servicii la un click distanță și să nu plimbe acte până la primărie, sperând și că alte instituții din oraș ne vor urma exemplul. Licitația a durat destul de mult din cauza contestațiilor, dar vom face tot posibilul să încheiem proiectul până la finalul anului și să absorbim fondurile europene pe care le-am câștigat pentru acest proiect”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Portalul unic va putea fi folosit pentru a depune și urmări cereri online, pentru informarea utilizatorilor cu privire la evenimente, restricții sau lucrări planificate în zona lor. Soluția este una sigură și folosește tehnologie de ultimă generație, utilizată și de companii mari precum Google, Amazon sau Microsoft. Aceasta va putea fi conectată cu platformele de servicii digitale de la nivel național, iar cetățenii vor putea folosi același cont pentru a le accesa.

În aprilie 2022, Primăria Municipiului Timișoara a obținut o finanțare de 4 milioane de lei din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Capacitate Administrativă. Din aceste fonduri, va fi realizat un portal unic de interacțiune pentru cetățeni și firme cu administrația, precum și demararea procesului de digitalizare a arhivelor instituției.

Portalul unic va fi implementat de firma ATOS, iar valoarea contractului este de 2.155.737,36 lei (TVA inclus). Din cadrul firmei va lucra echipa Eviden, care a realizat recent modernizarea sistemului de securitate cibernetică în 22 de locații NATO. Termenul de finalizare este luna decembrie a acestui an. 

Serviciul Comunicare

The post Primarul Dominic Fritz a semnat contractul pentru Portalul Unic. Timișorenii vor avea acces facil la servicii digitale directe first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source