Primarul Dominic Fritz a semnat contractul de proiectare (faza SF + PT) pentru transformarea Pădurii Verzi în Pădure Parc. Primăria Municipiului Timișoara are în plan amenajări minimale pentru a crește accesul și calitatea vizitelor la Pădurea Verde.

„Alei și piste pentru bicicletă care nu deranjează fauna și flora, dar și puncte de relaxare și de informare, de unde copiii vor putea învăța despre natură și biodiversitate, gândite într-un concept unitar de amenajare. Așa arată pe scurt planul nostru de a transforma Pădurea Verde în pădure parc. Răspundem la două nevoi reale ale orașului: cea de petrecere a timpului liber în zone naturale de calitate și cea de protejare și punere în valoare a naturii în context urban”, transmite primarul Dominic Fritz.

Intervențiile preconizate vor fi minim invazive, iar materialele folosite vor fi ecologice. Firma de proiectare va avea în vedere: conservarea biodiversității și restaurarea ecologică, ameliorarea climatică în mediul urban și accesibilitatea pentru toate grupele de vârstă. Intervențiile includ zone de odihnă și relaxare, mobilier în diverse configurații, 31 de puncte de informare, toalete ecologice, precum și amenajarea unor trasee pe o lungime de aproximativ 10,5km.

Proiectul de amenajare va aduce următoarele beneficii: creșterea suprafeței de spațiu verde amenajat în zona urbană, conservarea biodiversității locale, educația ecologică a publicului și, nu în ultimul rând, îmbunătățirea sănătății cetățenilor și dezvoltarea infrastructurii de agrement și recreere, încurajând petrecerea timpului liber în natură.

Contractul pentru proiectarea obiectivului de investiții „Amenajarea Pădurii Verzi ca pădure – parc” a fost semnat cu Terra Rosa Proiect SRL. Valoarea contractului este de 140.000 de lei (la care se adaugă TVA)și termenul de realizare este de 245 de zile, împărțit în trei etape: 45 de zile pentru elaborarea studiilor de teren/fundamentare; 120 de zile pentru elaborarea SF și 80 de zile pentru elaborarea PT (din momentul aprobării SF în Consiliul Local). Contractul include prestarea serviciilor de asistență tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor pentru 24 de luni.

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara va transforma Pădurea Verde într-un parc modern și accesibil: contractul de proiectare a fost semnat first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source