Primăria Timișoara va plăti până în ianuarie 2024 încă 1 milion de lei pe lună către E.On în contul gazului consumat de Colterm în 2016

Primăria Municipiului Timișoara și E.On Energie România S.A. au ajuns la un acord privind plata în rate a unei datorii de peste 17,5 milioane de lei, reprezentând gazul consumat de Colterm, dar garantat de municipalitate, în perioada ianuarie – noiembrie 2016 și a penalităților aferente. Acordul vine în urma mai multor sentințe rămase definitive și executorii în 2019 și 2020. 

„Am achitat chiar azi o primă tranșă de aproape un milion de lei și vom plăti în fiecare lună această sumă către E.On, până în ianuarie 2024. Este rezultatul modului defectuos în care fosta administrație a înțeles să conducă orașul, rostogolind în viitor datorii. Acestei rate i se adaugă o altă rată lunară de 1,7 milioane de lei, pe care deja o plătim de un an, pentru gazul consumat în 2014. Plătim acum nu doar factura la gazul consumat în iernile trecute, ci și o grămadă de penalități care au adus datoria la 70 de milioane de lei. Lună de lună, până în 2024 scoatem din bugetul local 2,7 milioane de lei ca să plătim datorii la gaz”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Vă reamintim că Primăria Municipiului Timișoara este obligată să plătească această sumă de aproape 70 de milioane de lei întrucât a garantat contractul dintre Colterm și furnizorul de gaz, însă, atunci când compania nu a achitat facturile, municipalitatea nu a virat banii pe care se obligase că îi va plăti. Nici în 2019, când furnizorul de gaz a obținut prima sentință definitivă în acest caz, municipalitatea nu a pus în aplicare hotărârea instanței, fiind acum obligată să plătească penalități consistente pentru această decizie.

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara va plăti până în ianuarie 2024 încă 1 milion de lei pe lună către E.On în contul gazului consumat de Colterm în 2016 first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source