12.09.2023

Primăria Municipiului Timișoara va accesa o finanțare europeană pentru a finaliza lucrările aferente obiectivelor de investiții Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale pe Bulevardul Cetății și Bulevardul Stan Vidrighin (fostă C. Buziașului). Suma ce va fi solicitată pentru cele două proiecte este de 34,6 milioane de euro. Cererea de finanțare va fi transmisă către Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest în cadrul Programului Regional Vest (PRV) 2021-2027.

„Profităm de oportunitatea de a accesa bani europeni ca să finanțăm două dintre cele mai mari și costisitoare proiecte pe care le avem în derulare: Cetății și Vidrighin. Practic, dorim să acoperim integral costurile acestor lucrări din fonduri europene. Este un apel pe care îl așteptăm de ceva timp, tocmai pentru că am dus aceste lucrări strict cu bani din bugetul local. Vorbim de aproape 170 de milioane de lei, adică 34 de milioane de euro, o sumă uriașă, chiar și pentru un oraș mare ca Timișoara. Odată ce obținem această finanțare, vom putea realoca banii din bugetul local spre alte proiecte majore prin care creștem calitatea vieții în Timișoara”, transmite primarul Dominic Fritz.

Primăria pregătește în acest moment documentația necesară depunerii cererii de finanțare. Suma pe care dorește să o solicite, precum și nominalizarea celor două proiecte, urmează să fie supuse aprobării Consiliului Local. 

Cererea de finanțare pentru „Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în municipiul Timișoara, Traseul 4, B-dul Cetății” se ridică 17.036.860,58 EUR, iar pentru „Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în municipiul Timișoara, Traseul 2, Calea Stan Vidrighin” 17.596.285,83 EUR. Suma finală poate fi modificată, odată ce sunt determinate costurile eligibile pentru finanțare aferente fiecărei investiții.

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara va accesa fonduri europene pentru a finaliza bulevardele Cetății și Stan Vidrighin first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source