07.08.2023

Primăria Municipiului Timișoara intenționează să vireze, în perioada următoare, încă 10 milioane de lei către compania de termoficare Colterm, în contul pierderilor tehnologice induse, aferente anului 2022. Fondurile vor ajuta compania să asigure stocuri suficiente pentru sezonul de iarnă 2023-2024. 

În contextul unei piețe energetice imprevizibile, ce înregistrează fluctuații mari de preț la materiile prime (în special gaz și cărbune), fiind de așteptat ca prețurile la combustibili să crească în perioada următoare, conducerea Primăriei Municipiului Timișoara este decisă să vireze în conturile Colterm încă 10 milioane de lei, începând chiar din această vară. În ultimele luni, compania de termoficare a făcut eforturi semnificative în vederea asigurării unui stoc suficient pentru sezonul de iarnă 2023-2024. În acest moment, Colterm are înmagazinate peste 36.000 tone de cărbune și aproape 72.000 MWh de gaz. În comparație cu situația de anul trecut, stocurile de cărbune sunt aproape duble, iar cele de gaz, înmagazinate în depozite subterane, sunt de peste 6,5 ori mai mari. 

De la începutul acestui an, Primăria Municipiului Timișoara a sprijinit Colterm cu suma de 138,3 milioane de lei, reprezentând subvenții la facturile timișorenilor racordați la sistemul centralizat de termoficare în valoare de 112,2 milioane de lei și pierderi tehnologice induse, aferente anului 2022, în valoare de 26,1 milioane de lei. Prin aceste eforturi financiare considerabile, Primăria Municipiului Timișoara își reafirmă sprijinul major pe care îl acordă sistemului de termoficare centralizat al municipiului. 

Propunerea de a vira cele 10 milioane de lei în conturile Colterm va fi supusă aprobării Consiliului Local Timișoara în următoarea ședință de plen, care va avea loc miercuri, 9 august, de la ora 17, prin platforma online de videoconferință. 

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara intenționează să vireze încă 10 milioane de lei pentru Colterm. Fondurile sunt destinate asigurării stocurilor pentru iarnă first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source