06.12.2023

Primăria Municipiului Timișoara a lansat licitația pentru servicii de urbanism necesare pentru elaborarea Planului Urbanistic pentru Zone Construite Protejate (PUZCP) „Zona Fabric“ şi a Regulamentului Local de Urbanism aferent. Acest contract completează proiectul de regenerare urbană pe care Primăria Timișoara îl are în derulare. Elaborarea PUZCP Fabric va avea o durată estimată de 3 ani, odată ce este semnat contractul. Acest plan stabilește regulile de dezvoltare a întregului cartier, în plan social și economic.

„Strategia noastră este să redăm Fabricului frumusețea de odinioară și să transformăm zona Traian în al doilea centru istoric al orașului nostru. Suntem pregătiți să investim în piețele centrale ale cartierului și în tot ce înseamnă domeniu public – parcuri, locuri de joacă, pavaje, mobilier urban, drumuri. Iar investiția publică va genera investiții private asupra clădirilor, asupra comerțului care se desfășoară aici, asupra cartierului ca întreg. De aceea, vreau să îi aducem alături de efortul administrației pe toți cei care locuiesc, muncesc sau frecventează cartierul Fabric, atât acum, cât și în viitor, pentru elaborarea acestui plan. Acest PUZCP va seta direcția cartierului pentru următoarea jumătate de secol”, anunță primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

PUZCP Fabric este al doilea plan urbanistic pe care administrația locală îl elaborează, după PUZ Oituz și primul din istoria Timișoarei care vizează o zonă construită protejată în baza legislației actualizate. Zona propusă spre reglementare cuprinde ansambluri arhitecturale protejate de interes local, național și universal, situri istorice și arheologice. Suprafața totală vizată este de circa 93 de hectare și este delimitată astfel: la nord, nord-est și nord-vest de canalul Bega, de Spl. Nistrului, Spl. Protopop Meleție Drăghici și Splaiul Peneș Curcanul; la est, de str. Andrei Șaguna și de str. Baba Dochia; la vest, de Canalul Bega, Spl. Nistrului, Blvd. Corneliu Coposu și Parcul Andrei Mocioni; la sud, de str. Cornelia Sălceanu, str. Gloriei și de str. Ștefan Octavian Iosif.

Contractul are o valoare estimată de 1.584.175,62 lei (fără TVA) și va fi implementat pe o perioadă de 35 de luni. Contractul va fi atribuit ofertei cu cel mai bun raport calitate-preț. Termenul pentru depunerea ofertelor este 18 ianuarie 2024. Licitația poate fi accesată aici: https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/c-notice/v2/view/100173573 

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara caută ofertant pentru elaborarea PUZCP pentru cartierul Fabric. Primarul Dominic Fritz: ”Îl transformăm în al doilea centru istoric” first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source