Primăria Timișoara a trimis somații către proprietarii terenurilor infestate cu ambrozia

Primăria Timișoara a transmis săptămâna aceasta 329 de somații către proprietarii de terenuri private ce se află pe raza Municipiului Timișoara. 19 destinatari ai somațiilor transmise au comunicat că au cosit terenurile și au transmis declarații pe propria răspundere și fotografii în acest sens.

Terenurile infestate cu ambrozia au fost identificate de  Biroul Avize și Control Mediu împreună cu Poliția Locală.

Reamintim faptul că persoanele fizice și juridice au obligația de a efectua lucrări de combatere a ambroziei. În cazul neaplicării de măsuri de combatere a ambroziei, celor somați li se vor emite avertismente (1-15 iulie), iar ulterior (16 iulie-31 octombrie) se vor aplica sancțiuni cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei persoanele fizice, iar cu amenzi de la 10.000 lei la 20.000 lei persoanele juridice.

Pentru ca lucrările de combatere să fie cât mai eficiente, cositul mecanic sau manual trebuie efectuat cât mai aproape de suprafața solului, în vederea distrugerii tuturor ramificațiilor care pornesc din tulpina principală. În caz contrar, se distruge doar tulpina principală, iar restul ramificațiilor se dezvoltă, înfloresc și produc în continuare polen.

Se recomandă cositul repetat de 2 -3 ori pe an.

Lucrările de combatere se repetă în fiecare an până la eradicarea buruienii.

Biroul Avize și Control Mediu

The post Primăria Timișoara a trimis somații către proprietarii terenurilor infestate cu ambrozia first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source