21.09.2023

Primăria Timișoara, prin primarul Dominic Fritz, a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

Aceasta este doar una dintre construcțiile ilegale edificate pe terenul municipiului Timișoara, pe malul canalului Bega, pentru care primarul Dominic Fritz a emis dispoziție de demolare.

”Le-am cerut să își demoleze singuri construcțiile ilegale. Nu au demolat. Au mimat o schimbare de fațadă ca să pară că se conformează, dar șmecheriile astea nu merg. Timișoara e a tuturor și nu voi permite ca patrimoniul orașului să fie acaparat de câțiva. Vorbim de câteva hectare de teren al timișorenilor care acum sunt exploatate ilegal. Vrem să amenajăm în această zonă un culoar verde unde timișorenii să petreacă timp liber în natură. Nu mă voi lăsa intimidat de tertipurile la care aceste firme recurg pentru blocarea acestui plan”, a spus primarul Dominic Fritz.

M BOX SECURITY SERV SRL și ADRIA SRL au cerut în 19 mai 2023 suspendarea dispoziției primarului Dominic Fritz, prin care s-au impus măsurile de demolare. În 25 mai 2023, Primăria a câștigat în primă instanță, iar miercuri, 20 septembrie 2023, a câștigat definitiv.

Supranumită „Terasa Boss”, aceasta ocupă o suprafață de 6.425 mp din domeniul public al municipiului Timișoara, cu o valoare estimată la 2,6 milioane euro. Aici există o clădire a orașului care nu este intabulată, în jurul căreia au fost ridicate construcții noi fără contract de concesiune, fără autorizație de construire, iar activitatea desfășurată aici este realizată fără autorizație de funcționare ori autorizație ISU.

”Decizia instanței este un semnal excelent pentru toți cei care fac onest afaceri în Timișoara și întărește mesajul pe care îl transmit de trei ani, că în Timișoara regulile sunt aceleași pentru toți. Ani de zile ni s-a servit scuza că nu se poate face nimic împotriva ilegalităților. Acest lucru nu mai e valabil în Timișoara”, a spus primarul Dominic Fritz.

În urma unui proces minuțios de documentare al Primăriei Municipiului Timișoara a reieșit că peste 55.000 de metri pătrați, care aparțin municipiului Timișoara, au fost ocupați ilegal de decenii de diverse firme. Pe aceste terenuri au fost ridicate construcții ilegale și au fost exploatate în scop comercial. Împotriva lor, primarul Dominic Fritz a emis dispoziții de demolare care au fost atacate în instanță. Valoarea terenurilor ocupate ilegal este de circa 22 de milioane de euro.

Serviciul Comunicare

The post Primăria Timișoara a câștigat definitiv în instanță împotriva uneia dintre firmele care a acaparat ilegal terenuri pe malul Canalului Bega first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source