04.12.2023

Primăria Municipiului Timișoara continuă procesul de reabilitare termică a imobilelor, investind în clădirile unde funcționează unități educative. A fost finalizată procedura de achiziție a lucrărilor pentru reabilitarea termică a Grădiniţei PP nr. 6, de pe strada Țepeș Vodă nr. 17. Câștigătorul contractului în valoare de 1.589.844,13 fără TVA este BT Consulting SRL. Termenul de execuție este de 5 luni de la data ordinului de începere lucrărilor. 

După finalizarea lucrărilor, cei 60 de copii de la această grădiniță vor beneficia de condiții la standarde europene. Amenajarea celor patru săli nu va afecta procesul didactic. Lucrările de interior vor fi programate mai ales în perioadele de vacanță, iar, dacă va fi cazul, copiii vor fi regrupați, astfel încât programul să se deruleze normal.

Clădirea în care funcționează Grădinița PP6 prezintă degradări ale tencuielilor de pe fațade, degradări, fisuri, infiltrații la nivelul soclului către parapeții ferestrelor, degradări și coroziune ale scării metalice și degradări la nivelul balconului de acces. 

Lucrările se vor realiza în mod unitar pentru toate nivelele clădirii P+1E+pod și vizează reabilitarea construcţiei şi respectarea celor mai moderne norme referitoare la rezistenţă şi stabilitate, securitate la incendiu, igienă şi sănătate, protecţia mediului şi protecţia împotriva zgomotului.

De asemenea, prin proiect se urmărește creșterea eficienței energetice a clădirii, îmbunătățirea condițiilor de confort termic interior, reducerea pierderilor de căldură și a consumurilor energetice, reducerea costurilor pentru încălzire și apă caldă, reducerea emisiilor poluante.

Lucrările de reabilitare termică de la Grădinița PP6 fac parte dintr-un program mai amplu de investiții al Primăriei Timișoara prin care unitățile de învățământ, respectiv creșe, grădinițe și școli sunt reabilitate, în scopul îmbunătățirii eficienței energetice a clădirilor în care acestea funcționează.

Serviciul Comunicare

The post Primăria Municipiului Timișoara reabilitează termic Grădinița PP 6 first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source