Prima finanțare PNRR obținută de Primăria Timișoara: o nouă creșă de aproape 14 milioane de lei 

Reprezentanții Primăriei Timișoara au semnat, vineri, la Ministerul Dezvoltării, contractul de finanțare din fonduri PNRR 2020-2026 – Componenta 15 (”Construire creșă medie, în municipiul Timișoara”) pentru construcția unei noi creșe de 70 de locuri, în zona Bucovina. 

Construcția noii creșe va costa aproape 14 milioane de lei (fără TVA), aceasta urmând să fie ridicată pe un teren al primăriei aflat pe str. Învățătorului din Timișoara. 

„Avem prea puține locuri în creșe pentru nevoia reală a Timișoarei. Acest deficit va fi mult redus în următorii ani, pentru că deja avem trei creșe în construcție, și urmează a patra pentru care tocmai am obținut finanțare. Este important pentru noi ca cei mici să beneficieze de condiții foarte bune în spații moderne și primitoare, mai ales că vorbim de primii lor ani de viață când și nevoile sunt mai mari.

Toate creșele pe care le construim sunt finanțate din fonduri nerambursabile. Această creșă va fi ridicată având la bază un proiect tip realizat de Ministerul Dezvoltării. L-am împuternicit pe viceprimarul Cosmin Tabără să se deplaseze azi la București pentru a semna contractul de finanțare”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

În afară de creșa de pe str. Învățătorului, Primăria Municipiului Timișoara va construi alte 3 creșe, în zonele Ion Ionescu de la Brad, Calea Bogdăneștilor și str. Cocea. Cele trei proiecte se află în diverse stadii de execuție, la final numărul locurilor în creșele de stat urmând să crească cu aproximativ 200. Valoarea celor 4 proiecte se ridică la aproape 40 de milioane de lei. 

Serviciul Comunicare

The post Prima finanțare PNRR obținută de Primăria Timișoara: o nouă creșă de aproape 14 milioane de lei  first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source