11.12.2023

Odată cu apariția în spațiul mediatic a unor informații care privesc închiderea temporară a operatorilor economici Almira Trade SRL și Side Trading SRL, Primăria Municipiului Timișoara dorește să facă următoarele precizări:

Cele două societăți și-au desfășurat activitățile comerciale fără autorizație de funcționare (acord exerciții comerciale).

Poliția Locală desfășoară un proces amplu de verificare a respectării regulilor de către toți comercianții din Timișoara. În aprilie 2023, a constatat și amendat cele două societăți pentru desfășurarea activității fără autorizație și li s-a cerut să intre în legalitate. În septembrie 2023, s-a constatat că societățile nu s-au conformat și au fost amendate din nou. În final, s-a dispus suspendarea temporară a activității pentru 30 de zile, conform legislației în vigoare.

Până în acest moment, firmele nu și-au depus dosarul pentru autorizare, chiar dacă au avut la dispoziție peste 7 luni. Din acest motiv, Primăria Timișoara a dispus, conform procedurilor legale, suspendarea activității.

În plus, cele două societăți comerciale și-au desfășurat activitățile de comerț cu amănuntul fără autorizație ISU. Aceștia dispun de o autorizație ISU pentru comerțul cu ridicata/en gros, în care este specificat: „Cumpărătorii nu au acces în interiorul spațiilor, vânzarea se face la rampă”.

Serviciul Comunicare

The post Precizări referitoare la închiderea temporară a operatorilor economici Almira Trade SRL și Side Trading SRL first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source