Parcare cu plată doar în zona centrală, până la 1 martie 2022

Cu excepția zonei 0, în restul Municipiului Timișoara se suspendă plata parcării până la 1 martie 2022. Astfel, pentru perioada 01 ianuarie – 01 martie 2022 nu se eliberează abonamente pentru parcare. Parcarea cu plată va fi obligatorie doar în Zona 0 a orașului, semnalizată cu panouri de informare verzi, zonă demarcată de Inelul 1 de trafic. Tarifele aplicabile pentru Zona 0 sunt aceleași ca până în acest moment, respectiv:

  • 3,00 lei/oră tarif Apel Bip și Card Bancar
  • 0,75 euro/oră tarif SMS

Și sunt valabile de luni până vineri între orele 08-17. În weekend și de sărbătorile legale este gratuit. 

În perioada aceasta va fi pusă în funcțiune noua structură de gestiune a sistemului de parcări, aprobată prin Hotărâre a Consiliului Local în 7 decembrie 2021 și vor fi schimbate toate panourile de informare din oraș.

În ianuarie va fi publicat pe site-ul primariatm.ro proiectul de hotărâre de consiliu local pentru noul regulament. Regulamentul, împreună cu anexele sale, a fost supus unei runde extinse de consultări publice. Prima variantă a fost publicată în septembrie, iar varianta finală va fi inclusă în documentele aferente proiectului de hotărâre.

Sistemul TimPark se va extinde doar pe străzi pe care sunt amenajate sau marcate locuri de parcare, ceea ce înseamnă că în urma extinderii, TimPark va fi funcțional pe circa 15% din străzile Municipiului Timișoara, în restul orașului parcarea va fi gratuită. Gradual, în următorii ani, sistemul TimPark se va extinde și pe alte străzi.

Serviciul Comunicare

The post Parcare cu plată doar în zona centrală, până la 1 martie 2022 first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source