La multi ani, Romania! La multi ani, odobesteni!

Astazi este ziua noastra si va spunem cu tot dragul sa fiti sanatosi si binecuvantati! Luna noiembrie a fost o provocare pentru echipa jurnalului de odobesti. Avem materiale inedite de care suntem mandri si pe care vrem sa vi le prezentam in cele ce urmeaza. Începem cu elevii celor 2 licee din oras, teoretic si tehnologic, care au oferit odobestenilor stegulete, cocarde si urari de “La multi ani!” tuturor odobestenilor pe care i-au intalnit. Ne-a transmis un mesaj si primarul, viceprimarul. Uite ca ne am luat cu ziua nationala si era sa uitam sa va multumim pt ideile de materiale pe care ni le-ati dat. Urarile voastre ne-au motivat foarte mult. Sunt importante pentru noi si va multumim! La cele 4 blocuri din cartierul sturza care au ramas neterminate s a dat ordin de reincepere al lucrarilor. E o veste buna atat pentru tineri cat si pentru intreg orasul Odobesti. Ramanem in cartier si vorbim despre cel mai bun prieten al omului care de aceasta data ne face mici probleme.

Viceprimarul Florentin Cristea ne va spune care sunt actiunile de strangere a cainilor fara stapan. Vorbim si despre strazile sf ilie, patesti, panduri, miron costin si viilor , care nu sunt asfaltate in acest moment. Aflam de ce si cand incep lucrarile dintr un interviu cu primarul Daniel Nicolas. Daca tot a venit vorba de strazi tot cu primarul vom trata si strazile – stefan cel mare, irimia grigorescu, viitorului, general dragalina, cosbuc, teilor, viticulturii, libertatii pana la fostul poligon si strada ghica rafael. Toate acestea sunt prinse in proiectul de construire al unui Planetariu. Aproape alte 20 de strazi ar putea fi reabilitate printr un program guvernamental in 2022. Primaria odobesti a depus documentele la minister. Asteapta raspuns! Un nou proiect cu fonduri europene este pe cale de a fi inaugurat. Am stat de vorba cu coordonatoarea Centrului de Zi de Asistenta si Recuperare. Totul este pus la punct, urmeaza ca beneficiarii sa aiba acces la servicii gratuite de kineto si fizioterapie. Tot cu fonduri europene, se incearca infiintarea de statii de incarcare elecrtica pentru auto. Orasul Odobesti tinde astfel sa devina unul dintre putinele orase smart city din tara. Am coborat mai bine de 4 m sub pamant pentru a va arata rezervorul de apa al orasului odobesti si nu numai. ne a fost alaturi directorul general al cup, Gheorghe Vasilescu. Suntem mandri ca Odobestiul va alimenta cu apa inca 5 localitati din jur.

De la Biroul de Asistenta Sociala am aflat care sunt conditiile pentru a beneficia de ajutorul de incalzirea locuintelor. Ce si cum trebuie sa facem ne spune Ovidiu Pintilie. Despre incalzire am vorbit si cu primarul Nicolas care da drumul unui proiect de reabilitare al fatadelor blocurilor. Odobestenii vor plati doar 15 lei/lună. Încalzire..incalzire dar sa nu fie nici prea multa. Voluntarii Serviciului pentru Situatii de Urgenta ne dau cateva sfaturi despre incalzirea in sezonul rece. Sumele pentru bursele elevilor cu rezultate bune pe anul 2022 au fost aprobate. Purtatorul de cuvant al primariei Odobesti ne vorbeste despre banii pe care i au primit elevii merituosi. Si pentru ca suntem in postul Craciunului vom avea in acest jurnal si un cuvant de invatatura din partea preotului Maricel Pana de la Biserica Sf Cruce. Cu totii ne dorim ca mediul de afaceri din Odobesti sa prospere si acesta este motivul pentru care ne am gandit sa i incurajam pe tinerii harnici. Astazi vom afla care sunt planurile de viitor ale administratorului “Div Garden”. Pana la urma ne am ales si cu un prim ministru in persoana generalului in rezerva, Nicolae Ciuca, fost comandant la focsani. La final ca de obicei va spunem ce se intampla in sportul din Odobesti si aflam si impreuna si prognoza meteo pentru aceasta luna. Avem un jurnal incarcat, haideti sa l urmarim impreuna!

Source