Luminile de Crăciun s-au aprins la Comarnic în Ajun de Sf. Nicolae

Seară magică la Comarnic! În ajun de Moș Nicolae, autoritățile locale au organizat un eveniment festiv dedicat cu precădere celor mici și au făcut din Aprinderea iluminatului de Crăciun o adevărată sărbătoare.

Urmând exemplul altor orașe, fără însă a avea pretenția de a cheltui sume exorbitante pe figurine luminoase de sezon, Comarnicul a strălucit în seara lui 5 Decembrie, în special datorită mulțimii de oameni, de copii adunați laolaltă lângă bradul falnic amplasat în piațeta din fața centrului Smurd.

S-au cântat colinde, s-au interpretat melodii de sezon, vestind Nașterea Domnului, sărbătoare ce se apropie cu pași repezi, iar odată cu lăsarea întunericului, o mare de copii a început număratoarea inversă, la unison, „construind” cu nerăbdare momentul culminant al serii: aprinderea luminilor festive de Crăciun.

Zeci de copii au participat la programul artistic dedicat acestei sărbători, într-o demonstrație de talent ingenuu, mai nativ sau mai „lucrat”. Au făcut-o din pasiune pentru muzică, pentru sărbători și pentru arta spectacolului, după ore întregi din puținul lor timp liber dedicate repetițiilor. Iar munca lor nu a fost în zadar. Au fost delectați cu ceai cald, covrigi proaspeți, bomboane de sezon și vin fiert pentru cei mai mari spectatori.

I-au aplaudat părinți, profesori, instructori, reprezentanți ai autorităților locale sau simpli cetățeni veniți să asiste la eveniment, oameni pentru care spiritul Crăciunului nu s-a pierdut și care au primit cu bucurie vestea nașterii Mântuitorului, din glasuri cristaline de copii.

Urmează cea mai frumoasă perioadă din an, una a bucuriei și dăruirii, a serbărilor de Crăciun și a cadourilor făcute din suflet.

Vă dorim ca sărbătorile de iarnă să vă fie pline de iubire și pace, iar Anul Nou să vă găseasca sănătoși și fericiți!

Crăciun Fericit! 

 

 

Alina Bunghez

Source