Primarul Aurelia Fedorca a vizitat joi, 10 martie 2021, obiectivul de investiții „Creșterea eficienței energetice a Liceului Teoretic Negrești-Oaș – Corp A, din localitatea Negrești-Oaș”, proiect finanțat din fonduri europene prin REGIO 2014-2020 și din bugetul local al orașului Negrești-Oaș. Valoarea proiectului este de aproximativ 3,38 milioane lei, iar termenul de finalizare a lucrărilor este luna iulie 2021.

Constructorul este la un procent de realizare de 50%. S-a finalizat până acum izolarea termică a fațadei atât pe partea vitrată cât și pe partea opacă, acest lucru realizându-se prin înlocuirea tâmplăriei existente cu ferestre din profil PVC cu geam termoizolant cu 3 foi de sticlă, s-a realizat de asemenea reabilitarea termică a fațadei cu sistem termoizolant cu vată minerală și s-au placat pereții exteriori cu panouri de tablă din aluminu tip alucobond, instalațiile termice și electrice sunt realizate în proporție de 80%. Lucrările de reparații la acoperiș au dat o altă formă întregului obicetiv de investiții. Urmează furnizarea și montarea de echipamente pentru eficiența energetică, respectiv centrale termice (sunt 3 centrale), urmată de și alte lucrări complementare pentru reparații interioare.

Proiectul presupune modernizarea Corpul A al Liceului, printre lucrările ce vor fi realizate numărându-se reabilitarea termică a anvelopei, izolarea termică a fațadei – parte opacă și parte vitrată, înlocuirea sistemului de încălzire și apă caldă cu unul performant – centrală pe biomasă, reabilitarea instalației de iluminat prin înlocuirea cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, finisaje și recompartimentare interioară, dar și placarea fațadei cu panouri tip alucobond.

Modernizarea Liceului Teoretic face parte dintr-o viziune mai amplă care privește investițiile în Educație. Astfel, pe acest segment avem în derulare în orașul Negrești-Oaș 9 proiecte din fonduri europene și guvernamentale, în valoare de 6,168 milioane euro, care vizează modernizarea completă a grădinițelor, școlilor și liceelor noastre astfel încât copiii și dascălii să meargă în siguranță și cu drag la școală.

Source