Laura DumitrescuLaura Dumitrescu

Într-o lume a afacerilor în continuă schimbare, Laura Dumitrescu, CEO-ul Ascendio.com.ro, aduce în discuție provocările cu care se confruntă antreprenorii români și modul în care statul român influențează dinamica afacerilor locale comparativ cu cele străine. Ascendio, cunoscută pentru serviciile sale de consultanță de business personalizată, se află în centrul acestor schimbări, oferind soluții adaptate și sprijin pentru afacerile românești.

Laura Dumitrescu subliniază că mediul de afaceri românesc este plin de potențial, dar este adesea umbrit de provocări semnificative. Una dintre cele mai mari provocări este modul în care statul român reglementează și impozitează afacerile locale. „Observăm o tendință îngrijorătoare în care firmele românești sunt supuse unor sarcini fiscale și birocratice mai mari, în timp ce companiile străine beneficiază adesea de facilități fiscale și de un acces mai ușor la resurse”, spune Dumitrescu.

Această situație creează un teren de joc inegal, unde antreprenorii români trebuie să navigheze printr-un labirint de reglementări și sarcini fiscale, în timp ce concurenții lor străini operează sub un set diferit de reguli. „Este esențial ca statul român să recunoască și să sprijine potențialul afacerilor locale, oferind un mediu mai echitabil și mai susținător pentru creșterea și dezvoltarea lor”, adaugă CEO-ul Ascendio.

Cu toate acestea, Dumitrescu nu vede această situație doar ca pe o provocare, ci și ca pe o oportunitate. „În Ascendio, ne concentrăm pe transformarea acestor provocări în oportunități pentru clienții noștri. Prin serviciile noastre de consultanță personalizată, ajutăm afacerile românești să navigheze prin complexitățile fiscale și birocratice, să optimizeze costurile și să găsească noi căi de creștere”, explică ea.

Ascendio se angajează să ofere soluții care nu doar că răspund provocărilor actuale, dar și să pregătească afacerile pentru viitor. „Ne concentrăm pe construirea unei baze solide pentru fiecare afacere, astfel încât să poată prospera indiferent de mediul economic”, spune Dumitrescu. Acest lucru include oferirea de consultanță financiară, fiscală și juridică, precum și servicii de resurse umane și salarizare, toate adaptate nevoilor specifice ale fiecărui client.

Dumitrescu subliniază, de asemenea, importanța adaptabilității și inovației în afaceri. „Într-un mediu de afaceri în schimbare rapidă, este crucial să fim agili și inovatori. La Ascendio, încurajăm clienții noștri să adopte noi tehnologii și abordări, să fie proactivi și să gândească în afara cutiei”, afirmă ea.

În plus, CEO-ul Ascendio vorbește despre importanța unei mentalități orientate spre creștere și dezvoltare continuă. „Pentru a supraviețui și a prospera, afacerile românești trebuie să se concentreze pe dezvoltarea competențelor, pe inovare și pe explorarea de noi piețe. Este esențial să ne adaptăm rapid la schimbări și să profităm de oportunitățile care apar”, adaugă Dumitrescu.

În concluzie, Laura Dumitrescu de la Ascendio.com.ro vede mediul de afaceri românesc ca pe un teren plin de oportunități, cu toate provocările sale. Prin abordarea corectă și cu sprijinul adecvat, afacerile românești pot nu doar să supraviețuiască, ci să prospere în acest mediu competitiv. Ascendio se poziționează ca un partener de încredere pentru afacerile care caută să navigheze prin aceste provocări și să își maximizeze potențialul.