"Istoria Binelui"- 148 de ani de la înființarea Societății de Cruce Roşie din România

Crucea Roșie Vrancea alături de Primăria Municipiului Focșani vă invită, astăzi, 4 iulie 2024, la un eveniment special dedicat Zilei Crucii Roşii Române. În această seară, începând cu ora 21.00, în Piața Unirii din Municipiul Focșani va avea loc o proiecție de film în aer liber. Va fi prezentat filmul „Istoria Binelui”, realizat de Trinitas TV, prin care invităm publicul să descopere istoria organizației și contribuțiile voluntarilor.

Ziua Crucii Roşii Române este marcată, anual, la 4 iulie, dată la care în 1876 s-a înfiinţat Societatea de Cruce Roşie din România şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii.

Cu o tradiție de 148 de ani în sprijinul umanității, Crucea Roșie Română a fost și continuă să fie un pilon esențial în gestionarea situațiilor de urgență, oferirea de ajutor umanitar și educarea publicului în domeniul sănătății și al primului ajutor.

Suntem onorați să invităm cetățenii să ni se alăture în această zi specială pentru a cunoaște mai bine istoria Crucii Roșii și pentru a celebra împreună realizările extraordinare ale oamenilor de bine!

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

Source