Consiliul Local a aprobat semnarea unui acord de asociere între Primăria Timișoara și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP). În baza acordului, vor fi achiziționate containerele pentru dotarea celor 3 centre de colectare prin aport voluntar, care vor fi realizate cu fonduri obținute prin PNRR.  

Centrele vor avea o capacitate mai mare de preluare, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor, asigurând o colectare selectivă mai eficientă decât actualele puncte de colectare. CAV-urile sunt destinate predării deșeurilor care nu pot fi colectate în pubelele individuale. La Centre se vor colecta separat 13 tipuri de deșeuri: deșeuri reciclabile și biodeșeuri, deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri periculoase, baterii uzate, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări.

Cele 3 centre de colectare prin aport voluntar vor fi de categorie mică, având suprafața de 2500 mp fiecare și vor fi amplasate pe Aleea Avram Imbroane, pe  Calea Dorobanților și pe Calea Moșniței. 

Înființarea centrelor de colectare selectivă prin aport voluntar (CAV) este finanțată prin PNRR/2022/C 3/S/I.1.A, pentru Subinvestiția I1.a. „Înființarea de centre de colectare prin aport voluntar”. Finanțarea asigurată prin PNRR pentru înfiinţarea CAV și cheltuielile privind informarea şi publicitatea se ridică la 2.336.160 euro fără TVA (778.720 euro pentru un CAV). 

Cel de-al patrulea CAV, finanțat tot prin PNRR, va fi un centru integrat, de mari dimensiuni, care va funcționa pe Calea Șagului, pentru acesta urmând să fie semnat un acord separat.

Serviciul Comunicare

The post Investiție de peste 2 milioane de euro pentru înființarea centrelor de colectare a deșeurilor prin aport voluntar la Timișoara first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source