Din cauza unor probleme de ordin tehnic, existente la nivelul Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date (D.E.P.A.B.D.), Serviciul Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor Focșani va elibera, în perioada următoare, cărțile de identitate cu o întârziere de 30 de zile.
S-a ajuns în această situație ca urmare a finalizării cu întârziere a unei proceduri de licitație de către D.E.P.A.B.D., materialele necesare realizării cărților de identitate putând fi livrate abia în prima parte a lunii februarie 2021.
În condițiile în care stocurile de materiale sunt limitate, am fost informați de la nivel central că termenul de soluționare a cererilor pentru eliberarea cărților de identitate a fost modificat la 30 zile de la depunerea acestora, astfel încât să nu se creeze un blocaj instituțional pe acest serviciu.
Prin excepție însă, cetățenii aflați într-o situație deosebită pot solicita eliberarea cărților de identitate într-un termen mai scurt, Focșaniului fiindu-i alocate 20 de bucăți pe zi pentru astfel de cazuri.
Facem precizarea că aceste termene nu se aplică cererilor pentru eliberarea cărților de identitate provizorii.
Deși municipalitatea nu are nicio vină pentru situația creată, Primarul Cristi Valentin Misăilă își cere scuze focșănenilor pentru disconfortul creat, mulțumindu-le totodată pentru înțelegere.

Biroul de presă

Source