În data de 22.08.2023 a fost semnat de către Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean, Contractul de Finanţare nr. 11985 aferent proiectului “Microbuze şcolare electrice în judeţul Sibiu”.  Din partea Ministerului Educaţiei contractul de finanţare a fost semnat în data de 12.09.2023.
În vederea unei implementări optime a proiectului si în conformitate cu prevederile cererii de finanţare, fiecare primar a transmis Consiliului Judeţean Sibiu câte o declaraţie prin care s-a angajat pe de o parte să asigure amplasarea unei staţii de încărcare în perioada de implementare a proiectului, iar pe de altă parte, să asigure pe o durată de minim 4 ani resursa umană, costurile de reparaţii, costurile de alimentare şi întreţinerea microbuzelor.
Fiecare UAT beneficiar al investiţiei a delegat dreptul de depunere a aplicaţiei Consiliului Judeţean Sibiu printr-o Hotărâre a Consiliului Local, după cum urmează: COM. RĂŞINARI, COM. BIERTAN, COM. PORUMBACU DE JOS, COM. ŞEICA MICĂ, ORAŞ SĂLIŞTE, ORAŞ DUMBRĂVENI, ORAŞ AVRIG, COM. ŞELIMBĂR, ORAŞ TĂLMACIU, ORAŞ MIERCUREA SIBIULUI, ORAŞ CISNĂDIE, ORAŞ AGNITA, ORAŞ COPŞA MICĂ.
Centrele Şcolare de Educaţie Incluzivă de la Dumbrăveni şi Mediaş vor beneficia de asemenea de câte un microbuz electric tip 16+1.

Source