Primăria Municipiului Timișoara începe executarea lucrărilor din cadrul proiectului „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II” Începem câteva lucrări, iar cele mai multe se vor face după ce se oprește furnizarea agentului termic. Se va lucra intens în această vară pentru reabilitarea și extinderea rețelelor pe 29 de km. Primele lucrări vor începe din 15 martie în locațiile în care se pot efectua fără a întrerupe furnizarea agentului termic:

-Pentru rețeaua de termoficare primară – Magistrala 2X Dn600, pe str. Traian Vuia  între intersecțiile Vuia/Averescu și Vuia/Rebreanu.

-Pentru rețeaua de termoficare secundară: în zona Punctului Termic 69, pe o lungime totală de 245 m, traseu nou de 230 m, pe str. Dumitru Kiriac între Eneas și Glad și pe str. Eneas; în zona Punctului Termic 6, pe o lungime de 166 m traseu existent pe străzile Ianos Bolyai, Carol Telbisz, traversare pe Ion C. Brătianu, str. Traian Grozăvescu și Ștefan Cicio Pop. 

Valoarea totală a proiectului: 148.118.419,84 lei, din care cofinanțarea UE este de 106.275.413,69 lei. Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

“Traseul era cunoscut de trei ani, iar noi acum vom fi nevoiți să spargem străzi reabilitate recent, cum este C.D. Loga.  Vom săpa șanțuri și în Parcul Civic, chiar după ce va fi reabilitat, pentru că în trecut direcțiile nu s-au coordonat între ele și lucrările se suprapun, cum spunea și Ruben Lațcău În 15 aprilie estimăm că se va sista agentul termic, dar între timp constructorul a mers pe teren cu managerul de proiect să inspecteze traseul și problemele pe care le vom întâlni, în așa fel încât să prevenim viitoare blocaje. Furnizarea apei calde nu va fi afectată, doarece se vor monta conducte provizorii. Primele lucrări se fac în locațiile unde nu trebuie întrerupt agentul termic, vor începe cu o magistrală de termoficare pe strada Traian Vuia, între intersecțiile cu Averescu și Rebreanu și cu lucrări la rețeaua secundară în zona Eneas și pe străzile Ianos Bolyai, Carol Telbisz, traversare pe Ion C. Brătianu, str. Traian Grozăvescu și Ștefan Cicio Pop. Proiectul trebuie terminat până în 2023. Calendarul de lucrări spune, însă, că ar putea fi gata la finalul verii anului viitor”, a declarat primarul Timișoarei.

Data începerii proiectului: 01.10.2017, data finalizării proiectului: 30.09.2021, cu prelungire până în 2023. În urma licitației, pentru Lotul 1-rețele primare -executantul este o asociere al cărei lider este S C Energomontaj SRL și va lucra cu Elsaco Electronic și Construcții Erbașu, iar la Lotul 2 rețele secundare lucrările vor fi executate de o asociere  al cărei lider este Elsaco Electronic SRL, cu Energomontaj și Construcții Erbașu, contractele fiind semnate în 10.07.2020.

Direcția Comunicare-Relaționare

Planșe:

Magistrala plan rețea termică primară

Plan de situație -rețea termică secundară

Plan de situație -rețea termică secundară

The post Încep lucrări de reabilitare a rețelelor de termoficare first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source