Iluminat public modern instalat în premieră pe încă șapte străzi din oraș

Primăria Municipiului Timișoara continuă programul de modernizare a iluminatului public din oraș prin instalarea, în premieră, a unui sistem modern pe șapte străzi din zona de nord a orașului.

Astfel, a fost semnat, în urma licitației, contractul de proiectare și execuție cu ELBA COM SA, pentru proiectul de extindere a iluminatului public în Calea Aradului Est.

În urma lucrărilor, vor fi construiți 73 de stâlpi, dotați cu 73 de corpuri de iluminat cu LED, care vor ilumina străzile Marcel Iancu, Marginii, Constantin Vâlceanu, Ion Barbu(parțial), Petru Culianu, Alexandru Paleologu, Neagu Djuvara. De asemenea, va fi instalată o rețea subterană de cabluri de 2125 de metri lungime.

Valoarea contractului este de 1.004.587,29 de lei (TVA inclus), iar durata este de 9 luni.

De asemenea, se află în curs de calibrare și recepție modernizarea iluminatului public pe trei artere principale ale municipiului Timișoara. Pe stâlpii actuali au fost montate 531 corpuri de iluminat de tip LED, care au un consum cu 60% mai mic, și din care rezultă o scădere a gazelor cu efect de seră echivalentă cu 92 de tone. Arterele respective sunt Calea Aradului, Calea Torontalului și Calea Sever Bocu. Prin acest proiect se economisesc 320 MWh de electricitate pe an, iar luminile stradale vor fi controlate de la distanță printr-un sistem de telegestiune. Valoarea investiției este de 1.122.731,32 lei cu TVA

În Parcul Botanic, în următoarele săptămâni se va finaliza instalarea a 219 stâlpi de iluminat public pietonal și extinderea sistemului electric pe o lungime de 3400 metri liniari. Proiectul de instalare, în premieră, a iluminatului public în Parcul Botanic are o valoare de peste 2,4 milioane de lei (TV inclus), și este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, contribuția Primăriei Timișoara fiind de 2%, reprezentând co-finanțarea acestuia.

Serviciul Comunicare

The post Iluminat public modern instalat în premieră pe încă șapte străzi din oraș first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source