Copiii din Șelimbăr care merg la grădiniță, cei din ciclul primar și elevii din clasa a VIII-a vor merge de luni, 8 februarie, fizic la școală. Doar elevii din clasele a V-a, a VI-a și a VII-a vor continua învățământul online, a anunțat Inspectoratul Școlar Sibiu.
Localitatea Șelimbăr, pe teritoriul căreia funcționează Școala Gimnazială ”Mihai Viteazu”, se află în scenariul galben până în 15 februarie dată la care se va reevalua situația localității. Ieri, rata de incidență la mia de locuitori în ultimele 14 zile a fost de 1,68. În celelalte localități ale comunei, Bungard, Mohu și Veștem nu există niciun caz de coronavirus și se află în scenariul verde. ”Ne bucurăm că-i vom putea primi pe copii din nou la școală și suntem fericiți că am putut finaliza lucrările la noile spații destinate Școlii Gimnaziale, organizate în sediul în care a funcționat Primăria Șelimbăr”, a declarat primarul Marius Grecu.
Este de subliniat faptul că, după noua legislație propusă de Ministerul Educației și de cel al Sănătății, indiferent de scenariu, copiii de grădiniță și ciclu primar vor merge fizic la școală.
Conform noilor reglementări, localitățile cu scenariul verde toți copiii vor merge la școală, în cele aflate în scenariul galben vor merge fizic la școală copiii de grădiniță, cei din ciclul primar (pregătitoare – clasa a IV-a), și clasele terminale (clasele a VIII-a, a XII-a, anul III de profesională și clasa a XIII-a seral), în localitățile aflate în scenariul roșu vor merge la fizic în unitățile școlare copiii de grădiniță și cei din ciclul primar.

Source