Ecologizare în vacanța mare

Comarnicul este astăzi (și nu doar azi, sperăm!) mai curat, grație muncii elevilor de liceu din oraș.

Doar o săptămână și-au permis să se relaxeze în vacanța mare, pentru că astăzi aceștia și-au reluat deja activitățile civice. Dis de dimineață, îndrumați de coordonatorii lor: profesorii de tehnologie și d-na Cami Ștefănescu – administrator liceu, dar și de reprezentanții autorităților locale, elevii claselor cu specializare „Protecția Mediului” de la Liceul „Simion Stolnicu” au participat la o acțiune de ecologizare a malului râului Prahova (zona prund Maicanu). Ore bune au trudit pentru igienizarea zonei, iar la finalul activității au strâns nu mai puțin de 40 de saci cu gunoaie.

Acțiunea celor aproximativ 50 de liceeni de clasele a IX-a, a X-a și a XI-a face parte din proiectul intitulat „Ecologiștii în acțiune”, derulat de liceul „Simion Stolnicu” în parteneriat cu Primăria Comarnic.

Gestul tinerilor este unul lăudabil, și, pe lângă grija pentru mediul înconjurător pe care au demonstrat-o astăzi, cu siguranță acțiunea lor va „cântări” mult și la dosarul pe care îl vor pregăti în vederea admiterii la unități de învățământ superior.

Rămâne de văzut dacă zona verde pe care au lăsat-o în urma lor astăzi va fi păstrată așa de locuitorii zonei. Pentru că, nu-i așa?, fiecare dintre noi e dator să contribuie cu un gest, fie el cât de simplu) la protecția naturii care ne găzduiește. 

 

Alina Bunghez

Source