Deschidem Parcul N. Bălcescu pe 1 Decembrie!

Ziua Națională a României, 1 decembrie 2022, va fi o zi specială pentru noi toți, deoarece, odată cu lăsarea serii, Focșaniul va îmbrăca straie de sărbători iar străzile și parcurile vor fi inundate de lumini strălucitoare. 

Cu această ocazie, Primarul Cristi Valentin Misăilă adresează invitația tuturor focșănenilor să vină cu mic cu mare la inaugurarea Parcului “N. Bălcescu”, unde va fi organizată o seară plină de surprize. 

Redeschiderea Parcului “N. Bălcescu” va avea loc la ora 17.00, după mult așteptata modernizare, prilej cu care vor fi aprinse și luminile festive, care vor împodobi tot Municipiul Focșani în aceste Sărbători de Iarnă.

Născut pe vechea proprietate a familiei de armeni Ferhat, care a cedat municipalității o suprafață considerabilă de teren în vederea amenajării, Parcul N. Bălcescu a fost realizat în anii 1960. Atunci s-au realizat aleile din parc și tot atunci a fost plantată majoritatea vegetației, provenită din ocoalele silvice din Vrancea.

De atunci, Parcul Bălcescu nu a mai cunoscut modificări majore, de-a lungul anilor fiind făcute doar câteva reparații la mobilierul urban, până în vara anului 2020 când a demarat un amplu proiect de modernizare a celui mai mare parc din Focșani.

Întins pe o suprafață totală de 23.365 metri pătrați, proiectul noului Parc N. Bălcescu a însemnat o reabilitare completă a acestuia, care i-a schimbat complet înfățișarea dar și utilitatea.

Aleile pietonale, care se întind pe 6.567 m au fost mobilate cu bănci și coșuri de gunoi. Pe timp de noapte parcul este iluminat cu ajutorul unui număr de 207 stâlpi de iluminat pe care sunt montate lămpi economice, tip LED și camere de luat vederi, pentru monitorizare. De Sărbătorile de Iarnă, parcul este ornat special!

Pe lângă aleile de promenadă reabilitate, parcul are o multitudine de fântâni arteziene, cea mai spectaculoasă fântâna arteziană fiind, de departe, cea din centrul parcului, care este dotată cu joc de apă și lumini și un labirint de plante.

Parcul este un loc de atracție pentru toate categoriile de cetățeni: persoane vârstnice, dar și copii, pentru care s-a construit un loc de joacă special, pe o suprafață de 440 mp.

Nu au fost uitați nici tinerii care se vor putea distra într-un skate park. De asemenea, parcul este atractiv și pentru pentru iubitorii de animale, pentru care a fost construită o zonă specială.

Fiind gândit ca un loc de relaxare și entertainment, ca o noutate, a fost construit în Parcul Bălcescu un amfiteatru, cu scenă și tribune, iar pasionații de șah vor beneficia de o pergolă acoperită, mese de șah și scaune.

În Parcul Bălcescu sunt disponibile 2 grupuri sanitare și 4 fântâni cu apă potabilă.

Pentru că este, în primul rând, o grădină publică, pe lângă toaletarea vegetației existente, și montarea unui covor de gazon, întreținut de un sistem de irigare cu aspersoare automate de tip pop-up, cu limitarea ariei de stropire și conductă montată îngropată, în Parcul Bălcescu s-au plantat și 129 de copaci și alte sute de plante ornamentale și trandafiri.

Au fost modernizate și căile de acces, prin construirea a trei porți iluminate în culorile tricolorului: roșu pe latura dinspre Str. Republicii, galben pe latura dinspre Str. Timiș și albastru dinspre Str. Bălcescu. 

La fiecare intrare se află deja montate rastele de bicicletă, mai ales că prin fața intrării din Parcul Bălcescu va trece și pista de bicicletă pe care municipalitatea o realizează în cadrul unui proiect european.

Așadar, îi așteaptă pe toți focșănenii joi seară, 1 Decembrie 2022, în Parcul N. Bălcescu pentru ca împreună să aducem în orașul nostru lumina și magia Sărbătorilor de Iarnă!

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

Source