Cupa României la Orientare se desfășoară la Comarnic

Orașul Comarnic va fi din nou, gazda Cupei României și Campionatului Național de Orientare!

După edițiile de succes din anii anteriori pandemiei, autoritățile locale susțin și anul acesta organizarea „Cupei României”, a Campionatului Național de Ștafetă dar și cea de-a IV-a ediție a Cupei Orașului Comarnic la Orientare. Așadar, sportivii din mai multe state, dar și de la cluburile de renume din țară, se vor putea bucura din nou de plaiurile comărnicene, dat fiind faptul că va exista și o etapă de ranking mondial. 

Zona de concurs cuprinde versanții Vârfului Gurguiata, întinzându-se până spre Valea Beliei. Concursul are loc sub auspiciile Federației Române de Orientare, și este organizat cu sprijinul Primăriei Comarnic și clubului sportiv ”C.S. METROPOLITAN” București.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul a trei zile, în perioada 20-22 Mai 2022, în Plaiul Gurguiata. Weekend-ul va fi, așadar, dedicat iubitorilor traseelor montane și competițiilor în aer liber, pentru că în cele 3 zile de concurs se vor derula nu mai puțin de 3 competiții: Cupa României (cumulat 2 etape individuale) – cu etape de ranking mondial, Campionatul Național de Ștafetă (clasament ștafete de club sau reprezentative de județ) și Cupa Orașului Comarnic, competiție dedicată elevilor din Comarnic, cu două etape individuale și o etapă de ștafetă. Vor participa persoane cu vârste cuprinse între 12 și 75 de ani.

Cele trei zile de concurs de la Comarnic marchează 75 de ani de la înființarea Federației Române de Orientare, dar și un moment important pentru orașul nostru: celebrarea a 512 ani de la prima atestare documentară a localității. De la 27 Mai 1510 datează primul document scris în care este menționat numele localității, într-un hrisov domnesc.

Pentru a sărbători aceste aniversări, sâmbătă 21 Mai 2022 autoritățile locale din Comarnic organizează, pentru participanții la competiții și invitații la eveniment, un spectacol artistic de muzică și dans, cu iz tradițional, susținut de tinerii talentați din oraș.  Tot sâmbătă are loc și Gala Campionilor  – premierea celor mai buni sportivi ai anului 2021.

Vineri și duminică, 20 și 22 Mai 2022, au loc etapele de concurs din Cupa României și Cupa Orașului Comarnic, dar și festivități de premiere.

Zona de concurs pentru toate etapele competiției se află la poalele muntelui Gurguiata și vă așteaptă să navigați printre pereți stâncoși, doline, mameloane și bolovani. Înscrierile pentru Cupa Orașului Comarnic sunt gratuite.

Pentru al patrulea an deja, competițiile sportive de Orientare organizate pe dealurile înalte ale Comarnicului au menirea de a scoate orașul nostru din anonimat, de a supune atenției publicului larg toate frumusețile de care acesta dispune, ca zonă urbană atipică și extrem de ofertantă – pentru sportivi, turiști…și nu numai.

Alina Bunghez.

 

Cupa Romaniei_2022_Buletin 2

Source