ℹPrimăria Municipiului Adjud, Asociația ”Fiona și prietenii”, Maggi Waite și Fundația Annie’s Trust din Marea Britanie vin în sprijinul adjudenilor prin desfășurarea campaniei gratuite de sterilizare, vaccinare antirabică și microcipare a câinilor cu stăpân – ”EVITĂ AMENDA! PLĂTIM NOI STERILIZAREA!”.
?Ne propunem să convingem cât mai mulți dintre dumneavoastră să sterilizați, vaccinați antirabic și microcipați câinii de rasă comună din propria gospodărie oferindu-vă inclusiv transportul până la cabinetul veterinar și înapoi acasă după operație.
‼Vă aducem la cunoștință că obligația sterilizării și microcipării câinilor cu stăpân intră în sarcina proprietarului sau deținătorului câinelui, conform Legii 258/2013, și nerespectarea acestor prevederi se amendează cu sume cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei.
✳️”Alături de partenerii noștri cărora le mulțumesc și pe această cale, venim în sprijinul proprietarilor de câini de rasă comună din Adjud și satele aparținătoare oferindu-le gratuit aceste servicii care, în mod normal, i-ar fi costat aproximativ 200lei. Campania de sterilizare a celor aproximativ 700 de câini din gospodăriile din Adjud va avea ca rezultat scăderea drastică a numărului cățeilor abandonați, știut fiind faptul că cele mai multe animale fără stăpân sunt puii celor cu stăpân, aruncați în stradă!” – a declarat Florin Nechifor, primarul municipiului Adjud.
ℹCampania de sterilizare, vaccinare antirabică și microcipare se adresează doar câinilor din gospodăriile din Adjud, Adjudu Vechi, Șișcani, Burcioaia și Boșcani și se desfășoară pe tot parcursul anului 2021.
‼Operația de sterilizare, vaccinul antirabic și microciparea se fac doar pe bază de programare la numerele de telefon 0740071583 sau 0745149256.
ℹProprietarul sau deținătorul câinelui va trebui să aibă asupra sa, la prezentarea la cabinetul veterinar, buletinul sau cartea de identitate și carnetul de sănătate al animalului. În situația în care carnetul de sănătate nu a fost emis anterior, medicul veterinar va elibera unul cu această ocazie.

Source