COMUNICAT

Miercuri, în data de 23 noiembrie, reprezentanții instituției Avocatul Poporului Biroul Teritorial Constanța, vor fi prezenți în Tulcea, pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții.

Activitatea se va desfășura la sediul instituției Prefectului Tulcea, începând cu ora 1000, în spațiul pus la dispoziție.

 ACORDAREA AUDIENȚELOR ESTE GRATUITĂ.

Persoanele interesate, sunt rugate să  se programeze la  numărul de telefon 0241 550 544, iar pentru operativitate, persoanele care se prezintă în audiență să aibă cererea/ petiția din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă și documente justificative, în copie inclusiv dovada că s-au adresat în ultimul an unei autorități publice (primării, prefectură, casa de pensii, inspectorate, DGASPC, sau orice alte instituții care implica autoritatea statului.) și nu au primit  răspuns sau rezolvarea problemei cu care se confruntă este tergiversată nejustificat.

În situația în care nu pot ajunge în ziua programată, persoanele interesate se pot adresa instituției Avocatului Poporului – BT Constanța telefonic la nr. 0241550544 sau în scris, prin poșta electronică la adresa de email [email protected] sau prin Poșta Română la adresa din mun. Constanța, B-dul Ferdinand nr.7 bis, județ Constanța.

Instituția Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor și libertăților persoanelor fizice în raporturile acestora cu autoritățile publice.

Petițiile adresate instituției Avocatul Poporului trebuie să se facă în scris și să indice numele și domiciliul persoanei fizice lezate în drepturile și libertățile acesteia, drepturile și libertățile încălcate, precum și autoritatea administrativă ori funcționarul public în cauză. Petiționarul trebuie să dovedească întârzierea sau refuzul administrației publice de a soluționa legal petiția.

Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Constanța

Consilier coordonator, Felicia Nedea

Source