Doar până la data de 31 martie 2023, inclusiv, se acordă bonificația de 10% pentru achitarea integrală a impozitelor/taxelor pentru clădiri și terenuri precum și pentru impozitul aferent mijloacelor de transport, calculate pentru anul 2023.
Bonificația se acordă atât persoanelor fizice, în cuantum de 10%, precum și persoanelor juridice, în cuantum de 5%.
Primăria Municipiului Focșani vine în sprijinul contribuabililor astfel va pune la dispoziție următoarele modalități de plată a taxelor și impozitelor locale:
– Numerar sau prin intermediul cardului bancar la ghișeele din incinta Primăriei Focșani
– Pe site-ul www.ghiseul.ro (Sistem Național Electronic de Plată online cu cardul bancar, securizat la înalte standard operat de către Centrul Național pentru Managementul Societății Informaționale)
– Prin intermediul aparatelor de SelfPay (amplasate în rețelele de magazine de retail modern, atât în Municipiul Focşani, cât și în toate stațiile de plată din țară)
Totodată, reamintim persoanelor fizice care dețin în proprietate clădiri nerezidențiale și persoanelor juridice care dețin în proprietate clădiri nereevaluate în ultimii 5 ani de la data dobândirii/evaluării/actualizării valorii de impunere a construcțiilor deținute, că se va proceda la majorarea impozitului pe clădiri dacă nu vor efectua evaluarea/reevaluarea acestora.
Data de 31.03.2023 este termenul limită până la care se pot depune rapoartele de evaluare a clădirilor, conform prevederilor art. 458 și art. 460 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Source