Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Roșu de caniculă, temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat în perioada 24-25.06.2021, pe raza județului Timiș.
Temperaturile vor fi cuprinse între 39 și 41 grade, iar în cursul nopții, valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20 – 24 de grade.
Pentru a veni în sprijinul populației, începând de mâine, 24.06.2021 se vor constitui 4 puncte de acordare a primului – ajutor, care sunt amplasate în următoarele locații:

Timișoara:

 • Oficiul Poștal nr.1 – B.dul Revolutiei 1989 nr.2;
 • Opera Română Timișoara – Agenția de bilete, Strada Mărășești, nr. 2;
 • Oficiul Poștal nr. 5, Ghișeul nr. 1, pe strada 1 Decembrie nr. 90;
 • Piața Iosefin din Timișoara;
 • Primăria Municipiului Timișoara a aprovizionat punctele de prim ajutor cu apă plată, flacoane de 2 litri și pahare de unică folosință.
  Cele 4 Puncte de acordare a primului-ajutor sunt asigurate de personal din cadrul școlilor postliceale de specialitate și Societății de Cruce Roșie Timiș.
  Facem precizarea ca aceste puncte de prim-ajutor nu se substituie controlului medical de specialitate și consultațiilor la cabinetul medicului de familie.
  Pentru a evita riscurile generate de temperaturile ridicate înregistrate în ultima perioadă, vă rugăm să respectați următoarele reguli de protecție:
  – Rămâi în casă şi limitează expunerea la soare.
  – Petrece cea mai mare parte a zilelor călduroase în spații răcoroase.
  – Mănâncă regulat, echilibrat și ușor.
  – Evită utilizarea sării.
  – Bea multă apă. Persoanele care au epilepsie, suferă de inimă, rinichi sau ficat au restricţionare privind utilizarea – lichidelor ori au probleme de reţinere a lichidelor, de aceea trebuie să consulte un medic înainte de a creşte aportul acestora.
  – Limitează consumul de băuturi alcoolice.
  – Poartă haine uşoare, răcoroase, colorate deschis care acoperă cat mai mult pielea.
  – Protejează-ți fața şi capul purtând o pălărie cu boruri largi.
  – Protejează-ți ochii purtând ochelari de soare cu lentile colorate din categoria 3 (filtre optice marcate UV 400 de culoare gri, maro sau verde), sau prin intermediul unor ochelari de vedere prevăzuți cu lentile fotocromatice.
  – Nu lăsa niciodată copiii sau animalele singure în autovehicule închise.
  – Evită muncile extenuante în partea cea mai călduroasă a zilei.
  – Utilizează un sistem de contact permanent cu o altă persoană şi ia pauze frecvente.

The post ATENȚIONARE – Cod Roșu de caniculă first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source