Pentru o bună informare a focșănenilor cu privire la activitatea de administrare a parcărilor din oraș, venim cu o serie de precizări, de natură să înlăture orice speculație de ordin mediatic.
Întrucât investiția necesară pentru optimizarea parcărilor la nivelul municipiului este una substanțială, care nu poate fi suportată din veniturile SC Parking SA Focșani, s-a decis în luna noiembrie 2020 să se propună Consiliului Local Focșani transmiterea parcărilor publice în administrarea Direcției de Dezvoltare Servicii Publice Locale (DDSP) Focșani.
Această decizie a fost fundamentată pornind de la considerentul că DDSP, având statutul de instituție subordonată, poate primi alocări de la bugetul local, în vederea asfaltării și reabilitării parcărilor. Menționăm că acest tip de finanțare nu este permis în cazul SC Parking SA, care este o societate pe acțiuni, căreia nu îi pot fi alocate fonduri de la bugetul local, având obligația să limiteze cheltuielile efectuate la nivelul încasărilor.
În niciun caz nu vorbim la acest moment de decizii contradictorii, ci despre adaptarea administrativă la situația creată de majoritatea politică din Consiliul Local, care a decis delegarea administrării domeniului public către DDSP doar pentru un an de zile, ceea ce a făcut ca activitatea acestei instituții să nu mai fie una predictibilă și în consecință să nu mai poată iniția programe investiționale de amploarea celor necesare pentru reabilitarea parcărilor.
De asemenea, un considerent esențial este și faptul că Direcției de Dezvoltare Servicii Publice Locale i-au fost alocate de consilierii PNL-USR mai puține fonduri decât în anul precedent.
Așadar propunerea de a lăsa gestiunea serviciului de administrare parcări tot la SC Parking SA, conform contractului care expiră de drept în luna aprilie 2022, este una care asigură continuitatea serviciului public către cetățeni până la identificarea unei soluții viabile, astfel încât să se conserve ceea ce s-a realizat până în prezent la nivelul Municipiului Focșani.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focșani

Source