?? ???? ????????̦??????̆ ? ????,
??? ??? ??????????̆ ???????̆ ? ????????

În 1992, în cadrul „Conferinței pentru Mediu și Dezvoltare” a Națiunilor Unite de la Rio de Janeiro, a fost aleasă ziua de 22 martie pentru a se sărbători Ziua Mondială a Apei.

În România, această zi este sărbătorită din anul 1993 prin conferințe ce au ca scop creșterea conștientizării asupra dezastrelor naturale provocate de inundații, găsirea unor soluții de gospodărire a apelor, precum și creșterea gradului de acces al populației la surse de apă potabilă.

Acest eveniment, desfășurat în fiecare an pe data de 22 martie, aduce în prim plan atât importanța apei în viața de zi cu zi, în special a surselor de apă potabilă, cât și găsirea de soluții pentru prevenirea unor posibile dezastre naturale.

?????? ????????, ??? ??? ? ??????? ?? ???? ??? ??????????̆ ?? ??̂? ???? ????? ??????????̆ ?????????̆ ?̂? ????????? ???????????. ?? ???????? ???? ?? ???? ??????? ??? ?? ????̦? ??-? ?????? ????????.

‼️ Această zi trage un semnal de alarmă cu privire la cât de periculoasă poate fi poluarea apei pentru ecosisteme și pentru viață. În același timp, atrage atenția asupra problemelor cauzate de absența acestei resurse, ce pune în pericol atât viața plantelor și animalelor, cât și pe a oamenilor.

CUM NE PUTEM IMPLICA?

✅ Consumând apă în mod responsabil și nelăsând robinetul pornit mai mult decât este necesar pentru activitățile noastre gospodărești;

✅ Folosind pe cât posibil detergenți prietenoși cu mediul, întrucât aceștia vor ajunge la final în rețeaua hidrografică;

✅ Participând la acțiuni de ecologizare a cursurilor de apă;

✅ Evitând să aruncăm gunoaie pe malurile apei sau în apă, iar dacă descoperim probleme de acest fel, este recomandat să ne implicăm și depunem o sesizare către autoritățile competente sau asociații neguvernamentale care se ocupă cu protecția mediului;

✅ Să nu tăiem arborii de pe malul apei, deoarece aceștia joacă un rol important în stabilizarea solului;

✅ Implicându-ne în activitatea organizațiilor de mediu care au ca scop protejarea apei și a mediului în general.

? SĂ PROTEJĂM APA, sursa vieții tuturor speciilor de pe Pământ! Împreună putem schimba lucrurile spre bine! Schimbarea începe cu noi!

Source