Bugetul local a intrat in consultare publică                               

Primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a prezentat proiecțiile stabilite pentru bugetul acestui an, lansând în consultare publică bugetul local pentru 2021.

“Inspirat din energia timișorenilor”, bugetul local este construit acum în funcție de nevoile de dezvoltare ale orașului, orientate spre cetățeni și spre cartiere. Bugetul Timișoarei pentru acest an este întemeiat pe următoarele principii: e al oamenilor din cartiere, crește calitatea vieții prin servicii de calitate, folosește șansa istorică a fondurilor europene, e orientat spre dezvoltarea Timișoarei în următoarea decadă. Bugetul total are 1, 4 miliarde de lei, din care partea de funcționare reprezintă 55,9%, adică 787 de milioane de lei, iar bugetul de dezvoltare este de 620 de milioane de lei, reprezentând 44,1%.

Cum sunt împărțiți banii cetățenilor, care sunt proiectele strategice care vor fi demarate și alte informații timișorenii pot afla de pe https://buget.primariatm.ro/, unde se pot face și recomandări, sugestii, contestații prin completarea unui formular, atașat proiectului de buget. Propunerile și întrebările cetățenilor sunt așteptate până la data de 8 aprilie 2021, urmând ca la data de 9 aprilie, la ora 17, să fie organizată dezbaterea publică online. Cei care vor să participe la dezbaterea online, sunt rugați să ne comunice adresa de e-mail și recomandările lor la: [email protected].

Direcția Comunicare-Relaționare

The post Bugetul local în consultare publică first appeared on Primăria Municipiului Timișoara.

Source