Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, anunță că va propune la viitoarea ședință de consiliu local intrarea localității în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu, care va reuni municipiul Sibiu și localitățile Șelimbăr, Cisnădie, Poplaca, Sadu, Cristian, Șura Mică, Ocna Sibiului, Șura Mare și Roșia.

”Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor primari care au înțeles utilitatea acestui demers și să îi anunț pe șelimbăreni că prin acest demers încercăm să rezolvăm una din cele mai mari probleme ale comunității noastre, transportul comun. A fost încă de la început una din prioritățile mele și este cu siguranță și una din prioritățile localuitorilor”, a transmis Marius Grecu.

În luna decembrie fiecare dintre cei 10 membri ai Asociației va solicita acordul Consiliului Local din respectiva localitate.

”Ceea ce trebuie să știe cetățenii tuturor acestor localități este că principalul beneficiu pe care îl aduce acest demers este acela că vor avea la dispoziție un transport public gândit unitar, integrat la nivelul întregii zone, ceea ce înseamnă că deplasarea spre și de la serviciu sau școală va fi mai simplă, la tarife suportabile. În acest mod asigurăm și o mobilitate sustenabilă, cu mijloace alternative de transport, nemaifiind necesară deplasarea cu autovehiculul propriu”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Scopul principal al înființării acestei Asociații este extinderea transportului public în localitățile învecinate Sibiului, membre în această Asociație. Fără existența acesteia, prelungirea traseelor de transport public către aceste localități nu este posibilă. Conform documentelor de constituire, fiecare membru al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară va asigura fondurile necesare pentru extinderea transportului public în localitatea proprie, inclusiv prin accesarea de fonduri europene nerambursabile.

Source