Joi și vineri, 11 – 12 iulie a.c., pe stadionul din localitatea Întorsura Buzăului, serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din șapte județe s-au întrecut în cadrul Concursurilor profesionale – Faza interjudeţeană, unde și-au dovedit calităţile şi aptitudinile de pompieri.

La această etapă, au participat loturile câştigătoare ale etapelor judeţene din Brașov, Covasna, Harghita, Sibiu, Mureș, Alba şi Bistrița-Năsăud, judeţul nostru fiind reprezentat de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Iernut şi Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă Falk (Azomures).

Concursul cu tematică specifică serviciilor pentru situaţii de urgenţă are caracter tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează, anual, cu pompierii civili din cadrul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, care activează în cadrul primăriilor şi al societăţilor comerciale din fiecare judeţ.

Întrecerea a constat în trei probe: „Pista cu obstacole pe 100 de metri”, „Ştafeta 4 x 100 metri” și „Realizarea dispozitivului de interventie la motopompă”.

Competiția urmărește dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire și a capacităţii de intervenţie, precum şi popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte specifice activităţilor desfăşurate de către serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

După două zile de concurs, clasamentul general se prezintă astfel:

𝑺𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒊𝒊 𝒗𝒐𝒍𝒖𝒏𝒕𝒂𝒓𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒔𝒊𝒕𝒖𝒂𝒕̧𝒊𝒊 𝒅𝒆 𝒖𝒓𝒈𝒆𝒏𝒕̧𝒂̆ (𝑺𝑽𝑺𝑼):

𝑳𝒐𝒄𝒖𝒍 1: 𝑺𝑽𝑺𝑼 𝑰𝒆𝒓𝒏𝒖𝒕 – 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕̧𝒖𝒍 𝑴𝒖𝒓𝒆𝒔̦;
𝑳𝒐𝒄𝒖𝒍 2: 𝑺𝑽𝑺𝑼 𝑩𝒊𝒔𝒕𝒓𝒊𝒕̦𝒂 – 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕̧𝒖𝒍 𝑩𝒊𝒔𝒕𝒓𝒊𝒕̦𝒂-𝑵𝒂̆𝒔𝒂̆𝒖𝒅;
𝑳𝒐𝒄𝒖𝒍 3: 𝑺𝑽𝑺𝑼 𝑹𝒂̂𝒔̦𝒏𝒐𝒗- 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕̧𝒖𝒍 𝑩𝒓𝒂𝒔̦𝒐𝒗.

𝑺𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒊𝒊 𝒑𝒓𝒊𝒗𝒂𝒕𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒔𝒊𝒕𝒖𝒂𝒕̧𝒊𝒊 𝒅𝒆 𝒖𝒓𝒈𝒆𝒏𝒕̧𝒂̆ (𝑺𝑷𝑺𝑼):

𝑳𝒐𝒄𝒖𝒍 1: 𝑺𝑷𝑺𝑼 𝑺𝒄𝒉𝒂𝒆𝒇𝒇𝒍𝒆𝒓 – 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕̧𝒖𝒍 𝑩𝒓𝒂𝒔̦𝒐𝒗;
𝑳𝒐𝒄𝒖𝒍 2: 𝑺𝑷𝑺𝑼 𝑫𝒆𝒅𝒆𝒎𝒂𝒏 𝑺𝒊𝒃𝒊𝒖 – 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕̧𝒖𝒍 𝑺𝒊𝒃𝒊𝒖;
𝑳𝒐𝒄𝒖𝒍 3: 𝑺𝑷𝑺𝑼 𝑫𝒆𝒅𝒆𝒎𝒂𝒏 𝑺𝒇𝒂̂𝒏𝒕𝒖-𝑮𝒉𝒆𝒐𝒓𝒈𝒉𝒆 – 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕̧𝒖𝒍 𝑪𝒐𝒗𝒂𝒔𝒏𝒂.

𝐅𝐞𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚̆𝐫𝐢 𝐭𝐮𝐭𝐮𝐫𝐨𝐫 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐧𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐥𝐨𝐫 𝐫𝐞𝐦𝐚𝐫𝐜𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐩𝐢𝐫𝐢𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐟𝐚𝐢𝐫𝐩𝐥𝐚𝐲 𝐝𝐞𝐦𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭 𝐩𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢!

Source