Băncile vin cu oferte mai bune decât anul trecut pentru a stimula creșterea, iar piața imobilelor noi nu dă semne de oboseală. High Garden East, situat în cartierul Doamna Ghica din capitală, este unul dintre proiectele noi care a vândut 30% dintre apartamente în doar două luni de la lansare.

Construcția High Garden East a început în noiembrie 2023 și are obiectivul de a construi 522 de unități în primul rând. Prima fază va fi finalizată în decembrie 2024. Proiectul va construi 750 de locuințe în total, iar construcția va fi finalizată până în mai 2025. High Garden East are o investiție totală de 40 milioane de euro.

Excelsior Construct & Development, care este deținută în întregime de antreprenorul Petre Niculae și este afiliată la alte companii din sectorul imobiliar precum Pedro Company Constructexim, ARQA și Exigent Development, este responsabilă de construirea ansamblului rezidențial.

Pedro Construct va construi, iar North Bucharest Investments, o firmă de consultanță imobiliară, se va ocupa exclusiv de vânzările proiectului.

Vlad Musteață, CEO al North Bucharest Investments, a declarat: „În etapa de pre-vânzări au fost realizate vânzări și au fost semnate promisiuni de vânzare pentru un număr de peste 150 de apartamente din totalul de 522 pe care le are proiectul în această primă fază”.

În 1993, Petru Niculae a fondat Pedro Company Constructexim, pentru a începe să lucreze în industria imobiliară. A construit numeroase ansambluri rezidențiale în București de-a lungul timpului, cum ar fi Cloud 9, Exigent One, 19th Residence, 21th Residence sau Zen Living Apartments.

Petre Niculae lucrează împreună cu asociatul său Florin Ababe la ARQA, o companie de dezvoltare imobiliară care construiește ansamblul Jolie Village din nordul Capitalei.