În această perioadă are loc a doua etapă a Recensământului Populației și Locuințelor!
Organizarea unui recensământ se desfășoară o dată la zece ani și este o acțiune extrem de importantă pentru reactualizarea datelor referitoare la populaţia stabilă din fiecare localitate. Pentru implementarea unei strategii de dezvoltare cât mai aplicate la nivel național, dar și pentru atragerea viitoarelor fonduri la nivelul fiecărei localități este nevoie de cunoașterea numărului de locuitori rezidenți și a gradului de ocupare al locuințelor.
�Până pe data de 27 mai, a avut loc recenzarea online, etapă care a presupus colectarea datelor prin utilizarea directă a platformei de către persoanele fizice.
La începutul lunii iunie a debutat a doua etapă a Recensământului Populației și al Locuințelor, ceea ce presupune colectarea datelor în teren, de către recenzorii autorizați. Până pe data de 17 iulie, în municipiul Roman, un număr de 55 recenzori vor interacționa strict cu acele persoane care din varii motive nu au participat la prima etapă a recensământului. Legislația prevede sancțiuni cuprinse între 1000 și 3000 de lei pentru cei care se opun procesului de recenzare și nu completează chestionarul.
Primăria Municipiului Roman face un apel către acele persoane care la acest moment nu sunt recenzate, să răspundă întrebărilor unice din chestionarul elaborat la nivel național și să colaboreze cu recenzorii din teren. Implicarea și buna colaborare vor sta la baza deciziilor socio-economice privind dezvoltarea municipiului nostru. Comunitățile puternice vor fi cele care vor atrage resurse, fonduri și investitori!
De asemenea, primarul municipiului Roman, domnul Leonard Achiriloaei, face un apel către fiecare romașcan să participe la acest recensământ pentru a sprijini dezvoltarea comunității. Un număr mult mai mic de locuitori, față de cel existent înregistrat la ultimul recensământ din 2011, ar aduce anumite dezavantaje, printre care și mai puțini bani pentru investiții din fonduri europene. Totodată, datele colectate în mod corect, vor indica și numărul rezidenților români plecați pentru o perioadă mai mică de 12 luni în străinătate.

Source