Proiecte înscrise la Bugetarea Participativă, ediția 2022

În cadrul procesului de bugetare participativă, în perioada 28 martie – 2 mai 2022, romașcanii au propus următoarele proiecte:

 1. PARCĂRI EFICIENTE ȘI SECURIZATE PENTRU BICICLETE
  Domeniul în care se înscrie proiectul: amenajare spaţii publice.
 2. MODERNIZAREA AULEI „GARABET IBRĂILEANU”, LA ANIVERSAREA CELOR 150 DE ANI DE EXISTENȚĂ A COLEGIULUI NAȚIONAL „ROMAN-VODĂ”
  Domeniul în care se înscrie proiectul: infrastructură socială, culturală, educațională, de sănătate.
 3. PUMP TRACK ROMAN
  Domeniul în care se înscrie proiectul: amenajare de spații verzi și locuri de joacă.
 4. COȘURI DE GUNOI STRADALE INTELIGENTE
  Domeniul în care se înscrie proiectul: Smart City.
 5. REAMENAJARE LOC DE JOACĂ ÎN ZONA ION CREANGĂ/TUDOR VLADIMIRESCU
  Domeniul în care se înscrie proiectul: amenajare de spații verzi și locuri de joacă.

Conform calendarului, în perioada 3 mai – 10 mai 2022, comisia de evaluare constituită din specialiști ai Primăriei, a analizat proiectele transmise de cetățeni și a validat proiectele care îndeplinesc condițiile menționate în Regulamentul privind bugetarea participativă la nivelul Municipiului Roman, aprobat prin HCL nr. 31 din 24.02.2022.

Analiza proiectelor s-a realizat sub toate aspectele, respectiv tehnic, urbanistic și economic, evaluând impactul /viabilitatea/fezabilitatea acestora.

Toate proiectele validate de către comisie au fost afişate la sectiunea de pe site dedicată campaniei (https://primariaroman.ro/2022-pentru-roman-bugetarea-participativa/ ) şi supuse votului online al cetăţenilor, în perioada 11 mai – 25 mai 2022.

Pentru a limita votul multiplu, accesul cetățenilor la platforma de vot se va realiza prin autentificare în cadrul secțiunii bugetare participativă de pe site.
Vor fi implementate proiectele cu cel mai mare număr de voturi.
Lista proiectelor care vor fi implementate se va stabili în funcție de numărul de voturi, până la concurența sumei aprobate de 200.000 lei.
Afișarea rezultatelor se va face la data de 30 mai 2022.

Source