Participarea la recensământ este obligatorie! Până pe 17 iulie, persoanele care nu s-au recenzat, pot evita sancțiunea contravențională!
Recensământul Populației și Locuințelor 2021 se află în ultima etapă, cea a colectării datelor prin interviuri față în față. Persoanele care nu s-au autorecenzat și cele care nu au finalizat corect și complet formularele de recensământ au obligația de a răspunde la întrebările recenzorilor până pe data de 17 iulie.
Conform OUG 19/2020 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor din România, cei care refuză să ofere datele solicitate și cei care împiedică recenzorii în activitatea de recenzare vor fi sancționați cu amenzi între 1.000 și 3.000 lei.
În aceste zile, pe raza municipiului Roman sunt 55 de recenzori de teren, care vizitează exclusiv persoanele care din diferite motive nu s-au recenzat până în acest moment. Recenzorul are obligația de a prezenta actul de identitate și legitimația de recensământ. Acesta are o tabletă cu ajutorul căreia va înregistra datele, va explica întrebările și va completa chestionarul de recensământ cu informațiile oferite. Fiecare persoană decide dacă permite accesul recenzorului pe proprietate, dar are obligația de a răspunde la întrebările din chestionar.
Datele oferite sunt protejate și confidențiale. Institutul Național de Statistică și direcțiile sale teritoriale nu solicită informații confidențiale, precum datele cardurilor bancare, veniturile, istoricul medical sau afilieri politice.
Primăria Municipiului Roman face un apel către acele persoane care la acest moment nu sunt recenzate, să răspundă întrebărilor unice din chestionarul elaborat la nivel național și să colaboreze cu recenzorii din teren. Implicarea și buna colaborare vor sta la baza deciziilor socio-economice privind dezvoltarea municipiului nostru. Comunitățile puternice vor fi cele care vor atrage resurse, fonduri și investitori!
Pentru informaţii detaliate privind desfăşurarea Recensământului Populației și Locuințelor 2021, puteți consulta site-ul www.recensamantromania.ro.

Source