Administra╚Ťia Na╚Ťional─â de Meteorologie a prognozat c─â vor fi perioade cu averse toren╚Ťiale, intensific─âri de scurt─â durat─â ale v├óntului ╚Öi vijelii, cu viteze la rafal─â ├«n general de 70ÔÇŽ90 km/h, desc─ârc─âri electrice ╚Öi grindin─â. ├Än intervale scurte de timp (1ÔÇŽ3 ore) sau prin acumulare cantit─â╚Ťile de ap─â vor fi de 25ÔÇŽ40 l/mp ╚Öi pe arii restr├ónse de peste 50ÔÇŽ70 l/mp.

ÔŁŚ Recomanda╠ćm populat╠žiei sa╠ć ia ma╠ćsuri pentru cura╠ćt╠Žarea s╠Žant╠Žurilor s╠Ži a rigolelor de scurgere, pentru facilitarea evacua╠ćrii normale a apelor pluviale.

ÔŁŚ ├Än cazul cres╠Žterii debitelor pe anumite cursuri de apa╠ć, facem apel la ceta╠ćt╠Ženi sa╠ć nu traverseze ra╠éurile prin apa╠ć s╠Ži sa╠ć nu se apropie de malurile acestora.

ÔŁŚ Evita╚Ťi ad─âpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, a st├ólpilor, a panourilor publicitare, a construc┼úiilor cu elemente de arhitectur─â ce pot fi u┼čor dislocate, precum ┼či a imobilelor aflate ├«n construc┼úie.

ÔŁŚ Sista╚Ťi activit─â┼úile desf─â┼čurate ├«n teren deschis sau la ├«n─âl┼úime.

ÔŁŚ Evita╚Ťi atingerea st├ólpilor sau a firelor c─âzute la p─âm├ónt.

Ôä╣´ŞĆ https://www.meteoromania.ro/avertizari/

Ôä╣´ŞĆ Fii preg─âtit! Consult─â ghidurile ╚Öi afl─â cum s─â reac╚Ťionezi la apari╚Ťia, ├«n timpul ╚Öi dup─â un eveniment de tipul furtun─â, ploi abundente. (https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/)

#MAI #DSU #IGSU #SVSU Iernut#mereuladatorie

Source