• Gunoiul care se strânge în jur, infectează aerul și apa, sufocă viitorul și duce la efecte devastatoare, așa cum a fost furtuna care zilele trecute a adus pagube majore, la noi în zonă. Gunoiul, în cantități importante, poate să dispară într-un mod foarte simplu: învățând să reciclăm, să colectăm separat, să îl transformăm în noi resurse. Și de unde putem învăța cel mai ușor, dacă nu de la cei care sunt repere în fiecare comunitate.
  • Pe lângă școală, un rol important în educația ecologică o au și primarii, oamenii care și-au asumat misiunea de a dezvolta comunități, de a face tot ce ține de ei pentru un viitor mai bun. Colectarea separată și transformarea deșeurilor în resurse trebuie să pornească din fiecare casă, din fiecare sat, comună, oraș.
  • Alături de primarii din județul Dolj ne propunem să discutăm și să promovăm educația pentru mediu și crearea unor comunități în școli care acționează în spiritul sustenabilității și încurajează colectarea separată. Printr-o serie de materiale video și scris ne propunem să creăm o rețea a reciclării, o rețea de bune practici, de reciclare a obiceiurilor greșite. Colectarea separată se învață! Se alege! Se face ușor! Se transformă în obicei! Și are un impact major POZITIV!
Începem campania alături de Gigi Corbeanu, primarul comunei ?????̦??, care vorbește despre importanța colectării separate și a unui mediu curat și sănătos. Un primar implicat, care înțelege că schimbarea este în fiecare dintre noi.
🔴Scopul final al campaniei este crearea unei comunități care înțeleagă importanța colectării separate și felul în care trebuie să separe corect deșeurile reciclabile, de cele reziduale.
🔴Odată reciclate, ???̦?????? ????? ??? ??? ????̦?̆ ??? ????? ???? ??????? ???, precum granule din care se pot fabrica PET-uri, fibre sintetice din care se realizează materialele pentru tapițeria mașinilor și multe altele. Iar, printre cele mai valoroase și ușor de colectat deșeuri de ambalaje se află însuși PET-ul transparent, cel pe care îl întâlnim folosit deseori de brand-urile de apă îmbuteliată.
⚠
???â??? ?? ???ă ?? ?????????? ??? î? ??????? ????????ă î? ???? ?? ?????ș?? ???? ?? ????????? ? ??ș???????, ?? ???? ??%, ???????? ???? ?????????? ?? ??????????? ??????
_____________________________________
Campania este derulată alături de partenerii ce mereu ne sunt alături: ADI ECODOLJ și Consiliul Județean Dolj.
Vezi mai puţin

Source