- Gunoiul care se strânge în jur, infectează aerul și apa, sufocă viitorul și duce la efecte devastatoare, așa cum a fost furtuna care zilele trecute a adus pagube majore, la noi în zonă. Gunoiul, în cantități importante, poate să dispară într-un mod foarte simplu: învățând să reciclăm, să colectăm separat, să îl transformăm în noi resurse. Și de unde putem învăța cel mai ușor, dacă nu de la cei care sunt repere în fiecare comunitate.
- Pe lângă școală, un rol important în educația ecologică o au și primarii, oamenii care și-au asumat misiunea de a dezvolta comunități, de a face tot ce ține de ei pentru un viitor mai bun. Colectarea separată și transformarea deșeurilor în resurse trebuie să pornească din fiecare casă, din fiecare sat, comună, oraș.
- Alături de primarii din județul Dolj ne propunem să discutăm și să promovăm educația pentru mediu și crearea unor comunități în școli care acționează în spiritul sustenabilității și încurajează colectarea separată. Printr-o serie de materiale video și scris ne propunem să creăm o rețea a reciclării, o rețea de bune practici, de reciclare a obiceiurilor greșite. Colectarea separată se învață! Se alege! Se face ușor! Se transformă în obicei! Și are un impact major POZITIV!
Începem campania alături de Gigi Corbeanu, primarul comunei 𝗚𝗼𝗶𝗲𝘀̦𝘁𝗶, care vorbește despre importanța colectării separate și a unui mediu curat și sănătos. Un primar implicat, care înțelege că schimbarea este în fiecare dintre noi.



𝑹𝒐𝒎â𝒏𝒊𝒂 𝒔𝒆 𝒂𝒇𝒍ă 𝒑𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒖𝒍𝒕𝒊𝒎𝒖𝒍 𝒍𝒐𝒄 î𝒏 𝑼𝒏𝒊𝒖𝒏𝒆𝒂 𝑬𝒖𝒓𝒐𝒑𝒆𝒂𝒏ă î𝒏 𝒄𝒆𝒆𝒂 𝒄𝒆 𝒑𝒓𝒊𝒗𝒆ș𝒕𝒆 𝒓𝒂𝒕𝒂 𝒅𝒆 𝒓𝒆𝒄𝒊𝒄𝒍𝒂𝒓𝒆 𝒂 𝒅𝒆ș𝒆𝒖𝒓𝒊𝒍𝒐𝒓, 𝒅𝒆 𝒅𝒐𝒂𝒓 𝟏𝟒%, 𝒑𝒐𝒕𝒓𝒊𝒗𝒊𝒕 𝒖𝒏𝒖𝒊 𝒊𝒏𝒇𝒐𝒈𝒓𝒂𝒇𝒊𝒄 𝒂𝒍 𝑴𝒐𝒏𝒊𝒕𝒐𝒓𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑺𝒐𝒄𝒊𝒂𝒍
_____________________________________
Campania este derulată alături de partenerii ce mereu ne sunt alături: ADI ECODOLJ și Consiliul Județean Dolj.
Vezi mai puţin